Pasitikėjimas

Pasitikėjimas ateina tada, kai:

- žmogus supranta tave ir priima tavo gyvenimo iššūkius taip, kaip savo;

- pajauti jo lojalumą; kai jauti mažus, santykį stiprinančius dalykėlius;

- atleidimas ir atsiprašymas tampa neatsiejami;

- kitas asmuo yra su tavimi kantrus.
"7 sėkmės lydymų žmonių įpročiai"

Supratimas ir priėmimas.
Nelengva kito žmogaus vertybes, ar problemas matyti tokias svarbias, lyg tai būtų tavo. Dažnai atrodo: kodėl jis pergyvena dėl to, ar ano? Juk tai juokinga! Aš bent jau dažnai save pagaunu tame! Bet kai įsigilini, pamatai, kad jam tai šiuo metu yra tikrai svarbu. Dažnai pats atsiduri tokiose situacijose. Tik dažnai tai pasimiršta :)

Lojalumas ir smulkūs patarnavimai.
Nelengva išlikti lojaliam, - tuo, kuris už akių kalbėtum taip, kaip kalbi asmeniui esant šalia. Reikia drąsos išlikti tiesiam ir neveidmainiškam. Jei myli ir gerbi, tai kalbėti tik gera; arba tik tai, ką išdrįsi pasakyti tiesiai. Atvirumas - viena iš pagrindinių vertybių.

Maži tarnystės dalykėliai praturtina ir be galo stiprina santykį. Jų įvairovė plati. Vieniems gal tai šeimininkavimas namuose, kitiems - netikėtas masažas :) Tai, kas nesuplanuota, bet spontaniška ir šilta.

Atleidimas ir atsiprašymas.
Mes su Sergėjum praktikuojam šiuos du dalykus labai greitai. Įpratau gyventi be įtampos ir tai be galo vertinu. Reikia daug valios pirmam atsiprašyti, ir greitai, - tik įvykus nesusipratimui. Bet toks elgesys nepakeičiamas ir vertingas!

Kantrumas.
Pamenu žaidimą patikrinimui, kiek pora pažįsta vienas kitą. Mums per vestuves teko šis išbandymas. Tai vienintelis dalykas kame susipainiojau, buvo kantrybė - aš, ar Sergėjus kantresnis :)? Šiandien tikrai tvirtai galiu pasakyti - Sergėjus! Ir aš taip dėkinga Dievui, kad jis būtent toks :) Tai be galo didelė vertybė. Nežiūrint į mano silpnumus, jis manim tiki ir žavisi!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą