Picos skonis labai stipriai priklauso nuo pado. Šis receptas iš mano mylimos draugės Amerikoje. Man ir Sergėjui jis patinka, kad padas gaunasi storas :)
6 šaukštai aliejaus;
1 pak. sausų mielių;
3 puodeliai miltų;
1 šaukštelis cukraus;
0,5 šaukštelio druskos;
pomidorų padažo (mums labai patinka YPATINGAS).Ištirpdyti sausas mieles šiltame dandenyje (ne per karštame, nes jos praras savo poveikį. Man jau vieną kartą taip buvo :)). Tada iš visų šių ingrendiantų išminkyti tešlą ir palikti bent 0,5 val., kad ji iškiltų.
Tada tešlą iškloti norimą formą (pagal indą) ir ištepti kečupu. Kepti orkaitėje 20-30 min., kol tešla nebelips.
Tada jau prasideda picos kūryba :)
Sėkmės!
tai kaip iseina - pradzioje iskepate pada, o tik po to produktus dedate? mano bloge kazkur buvo padazas picai, pomidoru skardine, svogunas, cesnakas ir italiskos zoleles. patroskinti 10 min ir deti ant picos. mes paprastai mieline tesla darome, padaza dedam, produktus ir kepam viskas kartu. tiesa, neseniai atradom kad skaniausia su picarela suriu :)
AtsakytiPanaikintiTaip, Ugne, padą kepu atskirai (taip kaip rašiau), o po to visa kita. Pabandyk, visai neblogai, jei mėgstat storapades :)
AtsakytiPanaikintiKepti orkaitėje 20-30 min., kol tešla nebelips. kokioje temperaturoje kepti? dievinu storapades :D
AtsakytiPanaikintiKepu 200 laipsnių karštyje
AtsakytiPanaikintiO kiek vandens reikia?
AtsakytiPanaikintiPuodelio šilto vandens arba pieno.
AtsakytiPanaikintipuodelis lygu stiklinei?
AtsakytiPanaikintiTaip, puodelis lygus stiklinei :)
Panaikinti