Iš vidaus į išorę

Pradėjau skaityti labai fainą knygą - S.R.Covey "7 sėkmės lydimų žmonių įpročiai"
Jau EBI (http://ebi.lkb.lt/), per asmenybės formavimo paskaitą girdėjau šios knygos turinį. Tai be galo gerą vėl ją skaityti ir atsinaujinti. Rašomi tikri dalykai!
Autorius išskiria ir labai daug rašo apie visuomenės etiką ir charakterio etiką. Visuomenė daugiau vertina pagal išorę, o charakteris - vidinis dalykas. Matant žmogaus charakterį, turi pastebėti jo asmenybę! Išorė pasiekiama greitai ir minimaliomis pastangomis, o charakteris?..
"...jei norite turėti laimingą santuoką, skleiskite teigiamą energiją ir slopinkite neigiamą. Jeigu norite, kad jūsų vaikas būtų geresnis ir draugiškesnis, elkitės su juo geriau ir draugiškiau, stenkitės jį suprasti ir mylėkite. Jeigu norite turėti daugiau laisvės darbe, būkite atsakingesni, paslaugesni ir darbštesni. Jeigu norite iš kitų sulaukti pasitikėjimo, būkite verti jų pasitikėjimo. Jeigu norite, kad žmonės pripažintų jūsų antrinę didybę ir garbintų jus už jūsų talentus, pirmiausia pasirūpinkite pirminiu ir svarbiausiu dalyku - savo charakteriu."

2 komentarai:

  1. Nemanau, kad šis komentaras turėtų pakeisti įrašo esmę, bet įdomus faktas yra tas, kad šios knygos autorius yra mormonas. Na, bet, jei ką, tai visa tiesa yra iš Dievo – nepriklausomai nuo to, ar tas, kuris apie ją liudija, išpažįsta tikrąjį Kūrėją, ar ne. Bendrasis apreiškimas duotas visiems. Kai kuriems dar duota įžvalga. Tokios tokelės.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jo, aš tai žinojau. Kai asmenybės formavimo dalyką dėstė Raimonda, apie tai pasakė.
    Jo, Tu teisus dėl to, kad gilų supratimą žmonės gali turėti ir tuo dalintis. Kaip ten sako Paulius, atrodo Romiečiams, kad Dievas leidžia saulei šviesti visiems :)

    AtsakytiPanaikinti