Tušinti kopūstai

Kartas nuo karto dėkoju Dievui, kad mano vyras turėjo nemažai laiko savarankiškai pagyventi vienas, nes nemažai iš jo gaunu gerų, praktiškų idėjų buičiai pagerinti :) Kaip pvz., receptai, kuriems pagaminti tikrai dažnai trūksta gerų, paprastų, naujų minčių. Tad šis receptas iš Seriožos.
Dar pastebėjimas - mano mylimas žmogus šiaip nevalgo nei kopūstų, nei morkų ar burokėlių, bet yra tam tikri ypatingi receptai, kuriuose jis su malonumu šias daržoves skanauja :) Tad tai vienas iš tokių receptų! Galit išbandyt tai pasiūlyti daržovių nemėgėjams!
Na, sakyčiau, kad šis receptas nėra labai jau paprast jau vien tuo, kad reikalauja nemažai laiko, nors pats gaminimo procesas tikrai nesudėtingas.

Taigi, 6 porcijoms reikės:

1 nedidelio kopūsto;
0,5 kg kiaulienos kumpio be kaulo (kas mėgstate riebiau, galite rinktis riebesnę mėsą);
1 morkos;
1 nedidelio svogūno;
2 česnako skiltelių;
3 šauktų pomidorų padažo;
druskos, pipirų;
aliejaus kepimui.

Mėsa supjaustoma smulkiomis juostelėmis ir užmarinuojama su pipirais, druska bei supjaustytais arba išspaustais česnakais.
Kopūstas supjaustomas ir ant labai silpnos ugnies dedamas tušintis keptuvėje su dangčiu. Tai ilgas procesas (apie 1,5 val.). Kas kart reikia pamaišyti ir jei pradėtų degti, nedideliais kiekiais įpilti vandens.
Sutarkuojama moka, supjaustomas svogūnas ir kartu pakepama aliejuje.
Atskirai pakepama mėsa ir sudedama su morkomis ir svogūnu.
Kopūstams suminkštėjus (iki tiek, kad jums patiktų), į juos sudedamas mėsytės troškinukas. Sudedamas pomidorų padažas. Ir dar apie 20 min. patušinama.
Tikrai skanu!

P.s. taip pat vietoj mėsos ne kartą naudojame geros kokybės dešreles. Su jomis irgi labai skanu, nors visiškai kitaip.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą