1 metai ir 7 mėnesiai!

Štai ir atėjo Seriožos lauktas laikas, kada jis Darjai tampa labai svarbus (t.y. ji išreiškia tai)! Ji visą dieną prisimena jį: vardindama kūno dalis, didžiuodamasi savo pasiekimais, gestais išreikšdama, kad myli ir pasiilgo, kartodama "papa" (rus.k. tėtis)! Žavu! :)

Šis mėnuo dar ypatingas ir tuo, jog dukra buvo atjunkyta! Atrodo tam buvo visiškai pasirengusi, nes tai nebuvo labai sudėtingas procesas. Todėl dabar ji išmiega visą naktį, kas suteikia gerą poilsį ir džiaugsmą :)
Jaučiu, kad ir pačio užmigimo problemos mažėja. Aišku, visaip būna. Jai reikia net valandos laiko!, kad nurimtų ir iškeliautų į sapnų karalystę. Per šį nurimimo procesą, ji daug kartų meldžiasi :), siunčia oro bučkius, geria vandenį ir visaip su manim bendrauja. Kartais trūksta išminties, kaip turėčiau elgtis, tai pasirenku laukti, nors ir ilgai... Buvo bandymu guldyti vėliau, su tikėjimu, kad greičiau užmigs, bet deja, ji užmigdavo po valandos ir keldavosi tuo pačiu laiku. Tad iki pietų būdavo pavargusi ir irzli.

Užsiauginome aštuntą dantuką! Dabar keturi viršuje ir keturi apačioje.

Labai svarbus daiktų, veiksmų įvardinimas: dabar valgom, lipam, skaitom, kūno dalys ir pan. Kol nesulauks norimo įvardinimo, tol neįkalbėsi ko nors daryti :) Pvz., einant į lauką rodo kapišoną ant galvos, tai kol to nepasakysiu, tol ji stovės užsispyrusi ir neis pro duris :) Tikslinga mergina! Primena Seriožą :)
Ilgai gali susikoncentruoti ties piešimu. Net iki 20 min.! Braižo linijas.
Labai mėgsta kapstytis smėlyje.
Yra globėjiška! Glosto ir maitina visus savo žaislus :) Bandau aiškinti, kad puodeliui ar žvakei nereikia maisto, nes tai daiktai, o šuniukui, karvytei, meškučiui ir kt. gyvūnėliams reikia. Lauksim, kada ateis šis supratimas!
Ilgiau paklauso skaitinių, kai iki šio mėnesio ji mėgaudavosi vartymų ir daiktų vardijimu.

Tualeto reikalai artėja link norimo tikslo! Kuo dažniau stengiuosi Daškai priminti, kur daromi "reikalai". Siūlau pasėdėti ir paskaityt knygutę. Paskutiniu metu nesunkiai pavyksta įkalbėti į puodą atlikti "didelius reikalus". Mokomės :)

Pasisekė mums, kad Darja viską valgo! Šioje srityje visiškai neturime problemų! Suprantu, jog tai gali keistis, bet džiaugiuosi šiandiena :)

Šio mėnesio pasiekimai!
- Darka visiškai savarankiškai užlipa laipteliais ir nučiuožia nuo čiuožyklos. Bando nulipti atgal, bet dar su pagalba.
- Teisingai paima pieštuką;
- Savarankiškai išmoko gerti pro šiaudelį ir iš puodelio.

Ačiū pasako ne vien kai ko prašo, o ir kai kažką gauna.
Jei nori užlipti, nulipti, kad užkločiau, naudoja žodelį "apa".

Nuotraukos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą