Paskutinį pusmetį labai noriu valgyti burokėlių sriubą. Tai buvo metas, kai virdavau ir virdavau, net Seriožai atsibodo :))) O man vis dar norisi. Tai reikia galvoti kažką naujo toje pačioje sriuboje! Labai mėgstu būtent saldžią barščių sriubą. Kadangi reikia ieškoti įvairovės, tai bandysime virti parūgštintą, kad vyras valgytų :)
Na, parašysiu savo saldžios barščių sriubos receptą. Jei norite rūgštesnės, pagal skonį įpilkite citrinos sulčių.
Reikės:
2 vidutinio dydžio virtų burokėlių;
4 nedidelių bulvių;
2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
druskos, pipirų.
Išvirtus burokėlius sutarkuoti ir pakepinti ant alyvuogių aliejaus. Pabarstyti pipirais.
Puode užkaisti kvadratėliais supjaustytas bulves ir virti 10 min. Pagal skonį įdėti druskos.
Į puodą sudėti pakepintus burokėlius ir dar pavirti 5-7 min.
Kaip jūs verdate barščius? Saldžius ar rūgštesnius? Jei rūgštesnius, kaip tai padarote?
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tik rugstesnius :) Dedu konservuotu ar marinuotu agurkeliu ir dar citrinos ilasinu, o jei nera agurkeliu citrina ir gerai atstoja rugstuma :)ir gelezis geriau pasisavina is burokeliu su vit. C Dviguba nauda :)))
AtsakytiPanaikintiBurokėlių sriuba - jėga! aš dar dedu morkų ir svogūnų pakepintų aliejuje, ypač tinka įdėti džiovintų baravykų, o pačiam gale -krapų, petražolių ir lauro lapų. Pašai irgi jau turbūt pabodo, tai šaltibarščius padariau:)) D.
AtsakytiPanaikintisaldumas tai man rodos nuo burokėlių priklauso, būna saldesni, o būna ne, galima įdėti citrinos arba acto šaukštą
AtsakytiPanaikintiOi, ačiū už naujus pasiūlymus šiai sriubai pagardinti! Būtinai pasinaudosiu :)
AtsakytiPanaikinti