Į darželį!..

Jau rugsėjo 20 d. mūsiškė Darja pradės eiti į darželį. Apie tai galvodama jaučiuosi visaip. Jei turėčiau galimybę nedirbti, tai dar vienerius metus mielai su ja pabūčiau. Bet realybė yra kitokia...
Nemanau, kad darželis yra blogai, bet tai, kad dukra dar maža visai dienai pasilikti su svetimais. Jei būtų galimybė vesti puse dienos, ar kas antrą dieną, irgi manau, būtų puiki išeitis šiam laikui. Tačiau pagal finansinę situaciją, negalėsime sau to leisti.
Kas mane dar gąsdina: kaip reikės susiplanuoti kokybišką šeimos laiko leidimą kartu? Įsivaizduoju, kad po darbo grįžti išvargęs, o ir to vakaro nebe daug lieka... Tai mane iš ties labiausiai baugina!
Pasidalinkite jūs:
nuo kelių jūsiškė atžala pradėjo lankyti darželį ir kaip atrodė pati pradžia?
kaip derinate kartu leidimo laiką po darbų? ar daug ir kaip bendraujate?
Už pasidalinta patirtį būsiu dėkinga!

4 komentarai:

  1. Dukryt į darželį leidžiam nuo pusantrų metukų. Pradžia nebuvo sunki, nes pirmas dienas leisdavom kartu ir po kelias valandas. Bet us palikimu neturėjom bėdų, ėjo nuo pat pradžių noriai.
    Su laiku jau prasčiau :( tenka rinktis arba namai, arba vaikas. Pasirenku vaiką ir visą vakarą praleidžiam drauge. Žiemą sunkiau, bet dabar kai ilgai šviesu po darželio iškart važiuojam kur nors į gamtą, renginį ir pan.
    Kadangi iki pasiėmimo iš darželio dar turiu valandėlę laisvo laiko, tai per ją stengiuosi paruošti vakarienei pusfabrikačius, ,akd vėliau tik šast į puodą ir jau galima valgyt arba virtinukus gaminam drauge.
    Gal kenčia mūsų buitis, nes nespėju taip palaikyti tvarkos kaip seniau, bet vistiek manau daug geriau tą laisvą laiką praleisti su vaiku, nes ji būna labai išsilgus, mes jos irgi :)
    Linkiu lengvo ėjimo į darželį.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Musu Anike prades eiti i darziuka taip pat rugsejo pabaigoj (bus 2m.3 men.). Zygiuos 4 valandom, 4 dienas. Manau, tai optimalus variantas. Kaip seksis su adaptacija, parasyti galesiu veliau...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Mes pradėjom vesti į darželį dukrą ir sūnų praeitą rudenį. Jiems buvo 3,5 ir 1,5 metų. Ir sakyčiau visi šie metai labai jau banguoti :) Tai abu nori į darželį, tai vienas nenori, tai kitas nenori, tai abu nenori. Būna visokių dienų. Tik ramina ta mintis, jog vakare kai juos pasiimam, jie visada būna laimingi ir džiaugiasi kokia smagi buvo diena darželyje. O po darbo būna visaip. Kadangi turiu vaikus paimti iš karto pasibaigus darbui, tai pasiruošti vakarienei nėra kada, tenka tik grįžus namo bėgti į virtuvę daryti skubios vakarienės. Tik va kas nelabai patinka - vaikai po darželio būna laabai alkani ir visada nesulaukia vakarienės ramiai. Jei turiu užkandžių viskas praeina sklandžiai, bet juk būna ir tokių dienų kai jų mėgstamų užkandžių nebelikę.

    Kas dėl laiko leidimo kartu su vaikais. Tikrai ne kasdien turiu jėgų su jais užsiimti kasdien turiningai, todėl savaitgaliais stengiamės atsigriebti. Tik vėl tada atsiranda bėda - kai būna labai smagus savaitgalis po jo nebenori niekas eiti į darželį...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oi, ačiū jums visoms už pasidalinimus! Kiekvienos tokia skirtinga patirtis :) Bet drąsina tai, kad jei jūs susitvarkote, ir mano akimis, visai šauniai, tai ir mes susitvarkysime. Dar kartą ačiū, kad dalinatės!

    AtsakytiPanaikinti