Prioritetai

Turėjau apsispręsti ar studijuosiu toliau Evangeliškam Biblijos institute (http://ebi.lkb.lt/). Metus buvau paėmusi akademines ir dabar jau reikėjo padaryti sprendimą. Jau tris metus, dar prieš Sergėjuj ateinant į mano gyvenimą, ten intensyviai mokiausi. Taigi, nusprendžiau neterminuotam laikui atidėti šias studijas ir išsibraukti iš studentų sąrašų.

Na, išties nebuvo sunku padaryti šio sprendimo, nors ir labai gaila! Ten tikrai fantastiškos studijos! Įvairūs, įdomūs susitikimai su žmonėmis ir t.t. Bet atėjo aiškus laikas suprasti, kad gyvenu nebe viena :) LKSB atima nemažai vakarų ir savaitgalių, kada galim praleisti laiką kartu su Sergėjum. O jei dar kiekvieną mėnesį išvažinėčiau į studijas, tai tada jau nebesuprasčiau, kas yra pirmoje vietoje... Esu žmona ir prioritetas turi būti santykiai su vyru (vėliau ir su vaikais), kurie statydinasi per kartu buvimą, pažinimą, atsidavimą... Aišku, Sergėjus davė visišką laisvę apsisprendimui ir būtų palaikęs, jei būčiau sumąsčiusi studijuoti toliau.

Sunku suprasti, kaip kai kurios moterys sugeba pasidalyti visame - ir karjeroje, ir šeimoje. Tikriausiai, nuo to kenčia visi - ir vaikai, ir vyras bei ji pati. Juk tai reikalauja nuolatinio energijos proveržio, kad suspėti visur: atlikti pareigas, atitikti karjeros standartus bei save palepinti. Jo, nesu tokia stipri :) Ir nenoriu būti! Gera turėti laisvo laiko, kuriame esi atsipalaidavusi ir visiškai tame, kame esi, t.y. dabartyje!

2 komentarai: