Monogamija?

Kai nuvažiuojam apsipirkti į Žirmūnų RIMI (mūsų mėgstamą parduotuvę), visada pastebim reklamuotas mašinas, kurios skelbia apie pigias ir greitas skyrybas. Ir dar policininkams 50 proc. nuolaidą daro! Rašo: "mes remiame Lietuvos policiją!" Ot jiems pasisekė :)

Negalime susilaikyt vis iš naujo nepasipiktinę. Šiais laikais populiarus verslas! 100 santuokų šiai dienai 57 skyrybos! Ką ir besakysi?

http://www.lrytas.lt/?data=20060619&id=11506980171150393553&view=4

http://www.kiekvienamstudentui.lt/a/vedyboms.html

Su Sergėjum žiūrėjom fainą rusišką filmą "Ekvatorius" (dabar rodo kino teatruose). Ten du kareivukai eina keliu ir pamatę dramblius vienas sako: "Ar žinai, kad drambliai visą gyvenimą būna tik su vienu partneriu?" Kitas atsako: "Aha. Jie drambliai, o mes esame žmonės!"

Vot taip!..

8 komentarai:

  1. Manai, kad dirbti skyrybu srityje ir reklamuoti savo versla amoralu? Jei nebus ruosianciu dokumentus, nebus ir skyrybu? Juk tai reiskinio pasekme, ne priezastis.
    O bendrai paemus, teise yra amorali.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, žinai, kaip čia pasakius? Liūdna tai, jog per tokį biznį atsispindi mūsų visuomenės vertybės ir jos požiūris į šeimą. Man atrodo, kad bet kokie žmonės, turiu omeny su tam tikrom vertybėm, tikrai net nesugalvotų tokio biznio :)
    O ir patys dalyvaudami tame skyrybų procese jie tikrai turi daugiau laiko apie viską pamąstyti, o neretai ir persigalvoti (esu girdėjus istorijų).

    AtsakytiPanaikinti
  3. tai ka tada pasakytum apie mano darba? :))))
    o jei galvoju apie darbo keitima, tai mastau butent apie seimos teise. o vat matai, kaip kitiems is sono atrodo...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na, įdomu būtų Tave išgirsti :) Tu nori pasakyti, kad palaikai skyrybas ir mielai rinksiesi šį darbą?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Skyrybu negalima palaikyti, nemanau, kad yra zmoniu, kurie UZ skyrybas, tiesiog vieni dirba ties savo santykiais, o kiti pasiduoda. Bet galima dirbti toki darba nesusitapatinant ir nesusireiksminant, kad gali keisti tuos zmones. Advokatas nepalaiko nusikalteliu, net jei juos gina. Lygiai taip nepalaiko ir besiskirianciu.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Oi, Eglut, labai norėčiau su Tavim padiskutuot :) Tai Tavo nuomone, netgi tas advokatas, kuris žino, jog gina, pvz., žmogžudį nepalaiko jo? Tai tokiu atveju jis tiesiog paperkamas. Ar aš nelabai kažko suprantu? Gal per daug fantazuoju :) Matyt, reikia surengti kokią nors diskusiją šia tema su Tavim ;)
    Ir labai įdomu būtų paskaityti skyrybų teisę. Reikės per atostogas apsišviesti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Buna visokiu advokatu, bet dazniausiai tikrai nepalaiko :) Bet gina. "Gina" nereiskia, kad teisme pasako, jog maladiec, kad nuzude ar skyrybu byloj - saunu, kad musu visuomenej zmones skiriasi :))
    Kiekvienas zmogus turi teise gintis, tai demokratineje valstybeje garantuoja konstitucija. Jei visi advokatai bus tokie "moralus", kad neis ginti nusikaltimu padariusiu asmenu, tai kaip tada atrodys teisingumo vykdymas? Valstybe prokuroro asmenyje sumals su miltais visuomenes tvarkai nepaklususi zmogu. Tai cia jau karo lauko teismais kvepia, o ne teisine valstybe, kurios mes taip siekiam. Griztant prie skyrybu: na, jei visi advokatai atsisakytu forminti dokumentus, tai issiskirti butu sunkiau del teisiniu formalumu, bet ar tai isgelbetu seima?
    Jei ziuriu is Tavo poziurio (kiek ji cia issakei), krikscionis negaletu buti nei advokatu, nei teiseju, nei is viso teisininku :) Nes na, tai butu nuodemes palaikymas, pateisinimas, padejimas daryti nuodemes, ar ne taip? Teisejai nagrineja istuokos bylas, bet ar JIE griauna seimas? Advokatai atstovauja besiskiriancius teisme, bet ar JIE skatina skyrybas? Beje, net baznytinej teisej egzistuoja istuoka...
    Gal ironiska, bet skyrybu teises nera :) Tik seimos teise :))))
    Atsiprasau, jei as cia kategoriskai, bet kai bandau aiskinti ka nors apie teise, tai toks oficialumas atsiranda...
    Taves paklausiu: koki darba galetu dirbti krikscionis teisininkas, kad tai nepriestarautu Dievo valiai? Arba KAIP ji turetu dirbti? (cia penas LKSB MRU... :))) ).

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai fainus išiūkį keliančius klausimus užduodi! Po Tavo komentarų labai daug su Sergėjum apie tai diskutavom. Jo, Tu teisi! Manau, kad krikščionys turi būti visose sferose, tad ir teisinėje taip pat.
    Dėl ko tas mano pasisakymas / pasipiktinimas kilo, dėl tų žmonių reklamos. Ar matei jų mašiną? Ten nupiešti du žmogeliukai, kurie vienas nuo kito bėga ir rėkia "cool". Kaip Sergėjus sako, kad toje reklamoje skyrybos - labai cool dalykas, ir mes jums padėsim tai išgyventi :) Tai vat, kas mane papiktino. Juk tai nelaimė, o ne laimė (cool).

    AtsakytiPanaikinti