Dviese geriau!

"Dviem yra geriau negu vienam, nes jie gauna didesnį atlygį už savo triūsą. Jei vienas iš jų suklumpa, kitas padeda bičiuliui atsikelti. Vargas vienišam žmogui! Juk kai suklumpa, nėra kas jį pakeltų. Panašiai, kai dviese kartu miega, jie šildo vienas kitą. Bet kaip gali vienas miegodamas šiltai jaustis? Vienišą žmogų lengva įveikti, du gali vienam sėkmingai pasipriešinti. Trilinką virvę nutraukti nelengva."
Iš Biblijos Mokytojo 4, 9 -12
Fantastiška mintis! Nors ne visada tai būna tiesa. Juk vienišas gali būti ir su pora. Mano supratimu, šių eilučių jėgos paslaptis - kryptis ne į save, o į kitą. Tikriausiai, dar viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl tai dažnai nevyksta realybėje - abejingumas ir šaltumas kitam. Daug pastangų reikalaujantis veiksmas - būti "jėga" su šalia esančiu. Kai kalbu apie pastangas šioje situacijoje, tai turiu omeny laiką, susikoncentravimą į kitą ir pan.

1 komentaras:

  1. jo, vienai man visada kojos nusala, net pizaminiu kojiniu ne viena pora esu uzsiveisus... net Biblijoj raso, kad kitaip negali buti :)
    viengungi gali pakelti ir bendruomene :) nebutinai jis dvasiskai nuskriaustas labiau nei susituoke. sakyciau, atvirksciai: vienas zmogus yra savo laiko ir galimybiu tobuleti seimininkas, o seimoje daugiau yra direktoriu, reguliuojanciu eisma :))) tik, aisku, palaiminimas tureti artima visom prasmem. ka mes ir skaitom tavo gyvenime ;)

    AtsakytiPanaikinti