Pirmieji negalavimai

Tikriausiai, valgiau kažko netinkamo. Nors ir saugausi, bet kažkas mažiukei nepatiko. Tai kankinosi. Pilvuką pūtė. Gerai, kad dieną, o ne naktį!
Sunku su tuo maistu. Nelabai suprantu, kaip reikėtų visiškai išvengti tokių nesklandumų. Gaila, kai dėl Tavo pasirinkimų kenčia toks mažas žmogutis!
Tai tėtis nuramino :) Geriausia nuraminimo poza!

2 komentarai:

  1. Jokiu kopusto, svoguno, cesnako, ypac zaliu, tai sukelia kai kuriems mazyliams pilvuko putima. Alternatyva pirmom savaitem: morka, spinatas, pankolis, cukinija, moliugas, baklazanas...

    Citrusininius vaisius i sali, o taip pat ir ju sultis, nes gali uzpakaliuka zaizdota padaryti...Vaisiu salotu vengti, o geriau vis po viena rusi valgyti ir ziureti kaip reaguoja maziukas.

    Juodos arbatos bei kavos geriau visai negerti, o jei jau labai norisi tik rytais po zindymo, antraip gali vaikutis tapti neramus...

    cia akuseres patarimai man:):):)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pamenu, kaip savo pirmagimiui mes vis kartojom - jau dabar viskas bus gerai. Deja... Pasaulis toks, kad mes negalime garantuoti, kad vaikas nekentės, jam neskaudės ir jis visada bus laimingas.
    Kai kuriems vaikams pilvo diegliai tiesiog yra, nepriklausomai nuo maisto, kurį mama valgo. Daug nešiojamiems ir dažnai žindantiems diegliai būna rečiau. Tyrimai rodo, kad mama turėtų valgyti panašiai kaip nėštumo metu ir vengti produktų, kurie mamai pučia pilvą (tradiciškai - kepti svogūnai, ankštiniai). Gali vesti mitybos ir dieglių dienoraštį. Išimti įtartiną produktą 3-4 dienoms ir jei pagerėjimo nėra, tai gali grąžinti, ir tada išimti kitą.
    Kofeinas labai ilgai nepasišalina iš naujagimio organizmo, jis gali būti vaiko dirglumo ir neramumo priežastimi.

    AtsakytiPanaikinti