Nešiojimas

Iš daugelio susilaukiam pastabų, kad geriau vaiką nešioti kuo mažiau. Bet man tai sunku suprasti! Kodėl? Kad bus nepatogu gyventi? Jeigu man reikia nuolatinio artumo, tai tokiam mažam žmogeliui juo labiau! Skaičiau, kad netgi pilvelio diegliai rečiau užeina tiems, kurie dažnai nešiojami. Juk tas artumo poreikis yra vienas pačių svarbiausių! Kaip gali abejingai žiūrėti į mažiuką, kai jis verkia? Jei ten zirzaliuoja, tai aš nieko nesakau, bet jei jau graudžiai, tai tikrai, mano nuomone, panešioti būtina!

6 komentarai:

  1. nesioti, myluoti, zindyti - stai kas daro maziuka laiminga:):):), o i zirzeliojima reiktu irgi atidziau isiziureti, gal maziukui nuobodu ir jis nori buti uzimtas:)

    beje, mano mama irgi sake, "nenesiok ant ranku, tai pripras", bet as jos tik paklausau, o savo padarau:):) ir darau atvirksciai, nes visi mano auksciau pamineti trys dalykai, anot specialistu, (taciau nebutina buti ir specialistu kad suprastum) daro vaikuti stipru ir savimi pasitikinti...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Keistas tas daugelis. Nuo gimimo norim, kad mus vaikas "paliktu ramybeje", o paauglysteje, kai jau mus palieka pagaliau ramybeje, dejuojam, kad nera rysio su vaiku? Tada jau teisinga viskas? Nesiokit! Galbut ir sutikciau, kad yra atveju, kai geriau neipratinti ant ranku, pvz.miegoti, nes nuo to niekam nera gerai, bet tikrai ne "kuo maziau".
    Tikiuosi, kad komentara parasys ir Rima :))) Gailiuosi, kad neturejau nesynes...kentejo nugara ir darbai.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dalyt, manau nesiokit kiek tik galit, to maziukei labai reik, jos emocinaim saugumui.ateis laikas kai nereiks nesiot, bet dabar labai svarbu.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dalyt, manau, kad gerai darai, kudikiui labai reik artumos ir nesiojimo, ypatingai kai ji dar tokia maizuke. Manau, kad jos emociniam saugumui reik, kad nesiotumet kiek tik pajegiat. ATeis laikas atsiskyrimui, bet tam tikrai dar ne laikas. ; ]

    AtsakytiPanaikinti
  5. O ką gi aš čia galiu pasakyti? :)
    Iš tiesų kai prisimenu savo pirmagimį, tai jau tada man atrodė, kad turi būti koks daiktas patogiai vaiką nešioti, o gavau tik kengūriuką, tinkamą nuo 2 mėn. Ir gaila, kad tuo metu dar nežinojau apie kitas nešiokles. Tokį mažutį kūdikėlį nešioti ir lengva, ir malonu, ir dažniausiai jam tai labai patinka. O vėliau... Savo dvimetinuko nebeprisiprašau į nešioklę, taip ir nepriprato :)

    AtsakytiPanaikinti