Žindymo įpatumai

Na, ir ir aš mokinuosi žindyti :) Kiek daug visokių nuomonių.
Jau trečią dieną tiek pieno padaugėjo, kad krūtys sustingo lyg akmenys. Gydytoja ligoninėj sako, kad reikia būtinai nutraukti. O man kyla klausimas: jei nutrauksi, jo dar daugiau gaminsis.
Mano sesuo turėjo su tuo problemų, Gulėjo net ligoninėj. Davė antibiotikų dozę ir viskas. Leliukas liko be žindymo.
Paskambinau Rimai, kuri daugiau remiasi vokiečių medikais, nei lietuvių. Jos nuomone, nutraukinėti tikrai nereikia. Lieka laukti, kol susinormalizuos. Duoti dažnai žysti kūdikiui ir daryti masažus. Ši nuomonė man artimesnė.
Įdomu, kaip kitos tvarkosi su šiuo dalyku? Pasidalinkit savo patirtimi.

8 komentarai:

  1. siuo atveju tai daugiau vienkartinis nutraukimas, kad nesusidarytu uzdegimas. kietuma butinai reikia nuimti, kad nebutu uzdegimo, todel nereiktu bijoti ir nutraukimo. paprastai tokiais atvejais daromi kompresai suminkstinimui. kopusto lapa gali visa diena nesioti, pakeisdama kitu (jis gerai karsciui nuimti, kai negeras procesas prasidejes), daromi 1)mieliu ar po sauksta 2)aliejaus, medaus ir spirito, istepi kruti, jokiu budu neliesti spenelio, uzdedi celofanini maiseli, siltesni audini ir lauki maziausiai kelias valandas. veikia, isbandyta :) antibiotiku ir ligoniniu tikrai galima isvengti pastangomis.
    sekmes zindant :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. oi, pykausi su mama dėl to :) irgi sakė, nutraukinėk, nutraukinėk. gąsdino, kad pienas dings, ar dar ten visokiais mastitais. nenutraukinėjau. normalizavosi viskas po kokių 2 savaičių, pienas nedingo, maitinu iki šiol dar :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kai krūtys sukietėja, reikia šiek tiek nutraukti pieno, kad rudas laukelis suminkštėtų ir mažylė galėtų taisyklingai apžioti krūtį.
    Masažai - tik švelnus glostymas.
    Po maitinimo galima uždėti šaltą kompresą 10-15 min.
    Ar mokėsi nusitraukti?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Miela Dalyte, visiskai pritariu Rimai, duok kuo daugiau zysti, taip daznai, kaip tik maziuke nori, o krutyje esancius akmenukus, t.y. pieno kamscius svelniai masazuok zindymo metu...turetu tikrai susireguliuoti...o visas pompas i sali, na man taip mano akusere rekomendavo,tai tikrai iki pat dabar dziaugiuosi zindymo malonumu:):):)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aha, tai mes tą vieną kartą ir nutraukėm. Dabar jau nebenutraukinėju Ir atrodo, kad viskas gerėja.
    Ačiū, kad dalinatės!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Dalyte, uzdek ant savo kietu krutu sviezio - saldytuve atsaldyto kopusto lapu. Pamatysi - tikrai pades, nuims kietuma ir sunkuma. As jau 2 vaikucius turedama taip "gydziaus". O nusitraukinet manau isvis neimanoma (ir netikiu kad reikia), nes gi tos krutys be galo skausmingos, sunkios.

    AtsakytiPanaikinti
  7. kai buvau 4 metu, man gime sese - mamai likdavo kazkiek pieno. Ji ispildavo ji i stikline (gerai pamenu ta vaizda!) ir duodavo man(puikiai atsimenu skoni!)
    Jei vis dar yra ta problema.. nezinau, kiek tai moksliska.. gali pavaisint vyra

    AtsakytiPanaikinti
  8. O maitinimas krutimi, kuri yra sukietėjusi, nesudaro problemų kūdikiui? Tai yra ar ne sunku mažyliui įtraukti pieno?

    AtsakytiPanaikinti