Čiulptukas

Močiutė klausia, ar naudosime čiulptuko. Na, net nežinau :) Kada jį reikėtu pradėti duoti? Ar tai padeda jam nusiraminti? Kokia jūsų patirtis tame?

3 komentarai:

  1. vienintelį kartą naudojom - kai su močiute turėjom palikti pusdieniui. sakė, nesuprato vaikas, ką čia jam kiša, ir kodėl iš to daikto niekas nebėga :) dabar tai net į kalbas nesileidžia, neima ir viskas. o ir nereikia. man kažkaip tas čiulptukas tai kažkoks dirbtinis vaiko užčiaupimas :) o jis gi netriukšmauja be priežasties...

    žinau, kad nepatartina duoti per anksti, kol dar mažylis neišmoko padoriai žįsti krūties; o po to laiku atimti, kad dantims nepakenktų :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Apsisvieciau, jog ciulptukas saugo kudikelius nuo staigios kudikiu mirties...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Iki trijų mėnesių duodamas čiulptukas turi įtakos pieno gamybai - pieno gali mažėti, nes vaikas čiulpdamas čiulptuką nestimuliuoja mamos organizmo gaminti pieną, rečiau gauna žįsti krūtį. Tyrimai rodo, kad pirmus tris mėnesius naudojamas čiulptukas turi įtakos ir žindymo trukmei - kiek ilgai iš viso vaikas bus žindomas. Taigi čiulptukas - tik nuo trijų mėnesių :)
    O dėl staigios kūdikių mirties - visų pirma reikia neguldyti vaiko ant pilvo ar šono, tik ant nugaros. Miegojimas kartu su vaiku ir žindymas taip pat saugo nuo staigios kūdikių mirties. Manau, kad vaikui, miegančiam atskiroje lovytėje, gal net atskirame kambaryje čiulptukas tikrai padeda giliai neįmigti (o manoma, kad SKMS priežastis - užmiršimas kvėpuoti giliai įmigus), bet kartu su mama miegantis vaikas ir taip neįminga labai giliai.
    Ir dar. Čiulptukas - tai dirbtinis mamos pakaitalas...

    Čia kaip mylimam ir mylinčiam vyrui pasiūlyti guminę lėlę, kai jis nori prie tavęs prisiglausti... Šitą galima ir pracenzūruoti ;)

    AtsakytiPanaikinti