Karas yra karas...

Kai realiai susiduri su nelaimėm keliuose, ir po to matai tokius sprendimus, belieka viena mintis: karas yra karas! Juk kare tas, kuris žudo nėra pakaltinamas... Atrodo, kad teisingumo stoka tą karą ir užvirė. Man trūksta žodžių įvetinti šią graudžią realybę. Lengva pasakyti, kad tai realybė tik tada, kai Tave tai liečia dalinai...

2 komentarai:

  1. oj ne teisingumo, o mentaliteto ir kulturos tai klausimas. pati matau daugybe atveju, kai isgere zmones net nesusidiorgine seda prie vairo. nekalbu apie girtuoklius, asocialius. firmu direktoriai, vadybininkai. gal taip ir nedarytu, jei girtus ant vietos saudytu. nu kaip ir teisingumas butu ivykdytas, bet vagims ranku mes seniai nebekapojam. KODEL neuztenka proto taip nedaryti? as neturiu atsakymo. matau 2 priezastis: 1.pas mus yra gerimo kultura. geriam visom progom, visada, net per kucias. viskas cia gerai. po to reikia namo parvaziuot. pinigu taksui gaila, tai ir varau. 2.nepagarba policijai. ateina intelekto nepagadintas veidas 19m. su besisukancia kepure ant tuscios galvos ir sako: nuuuu. zinai, kad jis gauna 800 lt/men. duodi jam 200 ir vaziuoji toliau. ir negerbi!!! zinotum, kad jis formins, gal baisiau butu. o dabar visada tikiesi isvengt.
    tik va as nesuprantu vieno: policijos tai gali isvengt, bet kodel zmones nebijo kitus uzmust?

    o daba kaip teisininke pasakysiu, be emociju: ne teisingumo cia klausimas, o nebaudziamumo. efekta duoda ne bausmes grieztumas, o tai, kad ji neisvengiama. man atrodo, kad 2000 lt bauda nera per maza, bet kiek issisuka duodami kysius? nors dabar statybininkui gal cia ir ne pinigai :) dar turbut padetu arestas. kai pabutu savaitele firmos direktorius smirdancioj arestinej, tai ne kaip erelis griztu i darba (a la vakar daviau mentams gabala ir paleido), o nuleides galva. visuomenes pasmerkimas yra vienas is bausmes elementu, jei kalbeti terminais.

    pasisakiau, skant....

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gerai Tu čia pavarei! Tiesiai į taikinį :) Tu teisi. Dėl to ir yra baisu :((( Įdomu, ar išeitis yra? Man atrodo, kad ta visuomene pas mus apatiška arba labai šališka. buvo tragedija - truputį pasibaisėjau - ir praėjo...o po to jau normalu. Deja!..

    AtsakytiPanaikinti