Grožio suvokimas

Penktadienį su Sergėjum sėdėjom Žirmūnų Rimi bufete (kurį mes labai mėgstam) ir diskutavom apie grožio suvokimą. Kadangi aš pamačiau juodai apsirengusį vaikiną su raudonais kedais :), kilo klausimas: tai gal jam tai gražu? Ir kas gi nusprendžia apie spalvų derėjimą? Juk išties tai sugalvojo žmonės! Mikelandželo su Da Vinčiu kažkada nusprendė, kad liekna moteris gražesnė už apkūnią, nors iki tol atrodė kitaip! Mūsų grožio suvokimas suformuojamas įtakingų žmonių netgi mums per daug nesistengiant. Viskas vyksta pasąmonėj. Kaip vis tik viskas turi jėgą ir mus nori nenori valdo!..

3 komentarai:

  1. is tikro, tai spalvas ir ju derejima sugalvojo Dievas. viena karta reikejo suderint tris kokias nors spalvas, dariau marskinelius ir reikejo parinkti ju spalva ir dar 2 spalvas logotipui. ir derini pamaciau sededama po medziu ir ziuredama i dangu :) skaisciai zali medzio lapai ryskiai melyno dangaus su baltais debeseliais fone :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Va va, dėl apkūnumo ir grožio tai gal ir kultūra formuoja mūsų supratimą, tačiau dėl spalvų tai linkčiau pritarti Miglei. Spalvas mes matome gamtoje. Žuvys, drugeliai, medžiai, žolė – galų gale, tavo iliustracija – vaivorykštė!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aha, labai fainas pastebėjimas, Migle! Visiškai sutinku ;)

    AtsakytiPanaikinti