Valgo pati :)

Jau seniau duodavau Darjai pačiai pakabinti košės ir padėdavau įvingiuoti į burnytę. Dabar jau ji visai neblogai susitvarko savarankiškai valgydama kietesnį maistą. Turi savo lėkštes ir įrankius :) Būna, kad pasidarbavusi su įrankiu, ima kasnelius su rankytėmis. Nedraudžiu. Tegul!
Tačiau vis dar neduodu jai valgyti sriubytės, kurią labai mėgsta. Ji tiesiog išpila ją pro šalį ir nori mirkyti rankytes dubenyje :)
Pasidalinkite, nuo kada jūs pradėjo leisti vaikams valgyti savarankiškai? Kaip sekėsi?

5 komentarai:

  1. Mūsiškis Angelino nuo kažkur 1 metukų amžiaus viską valgo pats savarankiškai. Anksčiau dažniausiai gabaliukus vien rankomis, vėliau išmoko ir šaukšteliu bei šakute naudotis. Vai kiek rūbelių priterlino (seilinukai nepadėdavo), kiek puodelių su arbata, vandeniu, pienu išlieta... Reikėdavo jį perrengti po kiekvieno valgymo.
    Dabar Angelino tai beveik jau profesionalas :) Jam kovo pr. sueis 2 metukai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dukrytė metų laiko pradėjo norėt pati valgyt šaukšteliu, leisdavau, bet greit atsibosdavo ir tada pabaigdavau jau aš maitint. Sriubą pati valgo nuo pusantrų metukų, aišku nemažai jos ir drabužėlių lieka (beje yra plastmasiniai seilinukai su kišene ar kaip čia pavadint, tai viskas kas išbėga iš šaukšto, lieka ten). Ir dar mano labai nemėgsta nešvarių rankų, tai niekada neima maisto su rankytėmis, gaudys su šakute makaroną po visą lėkštę ir dešimt minučių, ir pusvalandį, bet rankomis nelies :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš tai bėgioju su šaukštu paskui trimetį. Jis kuo pukiausiai viską pats moka valgyti, bet tam neturi laiko. Bandžiau nemaitinti, su moralu, kad "išalks-valgys". O vat ir ne. Jei kažko labai nori - pavalgo pats, jei ne - tai ir ne. Darželyje niekas nestovi su šaukštu, tai jis ir nevalgo, nors ten ir disciplina yra, ir kompanija.

    AtsakytiPanaikinti
  4. pirmoji pusantrų metų, antrasis metų trijų mėnesių jau visiškai patys perėmė visko valgymą. tačiau tai visiškai nereiškia, kad ir šiandien, savo šešiametės ir keturmečio, ypač jo, vardan pilnesnio pilvo ir trumpesnio laiko nevalgydinu.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū jums visoms už pasidalinimus! Vis tik suprantu, kad reikia daug kantrybės mokant vaikelį savarankiškumo. O mokinti valgyti irgi nelengva :)

    AtsakytiPanaikinti