Keksas II

Štai dar vienas išbandytas ir visai neblogas keksas. Šis gan šlapias. Nors Seriožkai vis tik labiau patiko pirmasis :)
Reikės:
100 g sviesto;
2 kiaušinių;
150 ml (daugiau, nei pusė stiklinės) cukraus;
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus;
200 ml pieno;
320 g (maždaug viena su puse stiklinės) miltų;
2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos;
kokių nors šaldytų uogų (dėjau braškes).

Išplakite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki putų. Sumaišykite ištirpintą sviestą su pienu ir atvėsinkite. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska. Galiausiai sumaišykite kiaušinių masę su pieno ir sviesto mišiniu, tada supilkite miltų mišinį ir viską atsargiai plaktuvu išmaišykite.
Dėdami į keksinę formą (aš naudojau sviestinį popierių), supilkite pose masės ir uždėkite atitirpintas uogas, tada likusią tešlos dalį ant viršaus.
200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 40 min. Ar iškepęs patikrinkite mediniu pagaliuku.

Recepto pagrindas iš RIMI.

1 komentaras: