Vaiko verksmas / kremas

Šeštadienį visi trys nuvažiavom pramogauti. Sėdime kavinėje, gražiai mėgaujamės maistu ir Darja kad rodo ženklą VERKIA. Iš tiesų girdėjosi garsus vaiko verksmas! Nieko sau! Jei ji nemokėtų ženklų kalbos, niekada ir nebūtume sužinoję, ką ji mums bando pasakyti!

Per tokius šalčius ne vien mes su Darja rytais tepamės kremu, bet ir mūsų vyrą būtinai įkalbame pasitepti. Tad Sergėjus pasidėjo kremą ant kėdės, o Darja pribėgusi prie manęs, kad rodo, ženklą KREMAS. Galvoju, kad nori, jog patepčiau :) Bet ne, pasirodo, ji sako, kad mato kremą!

Ar gi nenuostabu sužinoti dar tik pradedančio sakyti garsus vaiko mąstymą?! Be galo džiaugiamės!

2 komentarai:

  1. fantastika :) zavu,mums nepasiteisino, nors labai uzsidegusi buvau, bet maze nuo 9 menesiu sneketi pradejo, tad net pienuko zenkla tik ismokusi nustojo rodyt. Tai jau ir nebemokau, nes nors nedaug zodziu kolkas pasako, bet garsai jai daug idomiau uz rankos judesius...bet nerealu matyt kaip kai kuriems pasiteisina ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, mūsų irgi jau kalba tam tikrus žodžius. Ženklų kalba padeda, kai vaikas dar nemoka kažkokių žodžių. Kai jau moka, tai tada neberodai to ženklo.

    AtsakytiPanaikinti