Būtinas artumas

Įsijungus trumpam TV, pasižiūrėjau per TV1 laidą apie gyvūnus. Kaip tik rodė apie mielus gyvūnėlius dramblius. Pasakojo apie dramblių prieglaudą, kurioje užauginami tėvų netekę gyvūnai. Sako, prižiūrėtojai su mažais drambliukais kartu miega. Jiems gyvybiškai reikalingas toks artumas. Kitaip, gavę šiek tiek mažiau artumo, drambliukai miršta! Nieko sau, ar ne? O mes dar diskutuojame, ar mūsų kūdikiams reikia miegoti atskirai :)?..

4 komentarai:

  1. KAd ir diskutuot nera ka. Savaime aisku, kad geriau miegoti kartu bent pirmus menesius, po to jau pagal situacija :) As pvz. miegojau nuo pat gimimo su dukra pas ja kambary, nuo triju menesiu ji ten miega viena, bet tik pabudus iskart prisitatydavau. Buna etapu, kai serga ar prastai miega, tai miegu kartu, bet jau budama metinuke kuo puikiausiai miega viena nuo 21val. vakaro iki 6val.ryto. Durys visada pradarytos, tad atsisedus savo lovoj matau mazaja jai pabudus :) tad cia musu tokia situacija pasirinkta, kad nereiktu vaiko varyti is tevu kambario i kita, bet kad ji jau nuo mazumes turetu savo "tvirtove":)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Džiaugiuosi, Auksyte, kad jūs jau miegate atskirai! Aš ir manau, kad tas miegojimas kartu aktualus ar netgi būtinas kūdikystėje pirmus mėnesius, po to, kaip sakoma, jau gerai mokinti ir savarankiškumo. Faina, kad jums jau pavyksta to pasiekti! Ačiū, kad dalinatės!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Artumas reikalingas visiems, bet miegas yra šventas reikalas. Aš, tik už tai, kad jei tik yra galimybė nuo pat pirmų dienų vaikas turetu savo kambarį, savo erdvę. Turiu dvi princeses :), vienerių ir keturių metuku. Abi nuo pat gimimo migdžiau atskiruose kambariuose, savo lovytėse, kur visad išvėdintas grynas oras ir gali ramiai, laisvai miegoti. Ne taip kaip suaugusių lovoj, kur visokie kvapai, anksta ir t.t. Jeigu vaikui ko reikia, jis tikrai visada pasako savo balseliu, o kai miega, manau tikrai kiekvienam geriau ramybė. Ir ta ramybe labai smagu pasidžiaugt dviese su vyru, kai vaikai užmiega savo kambariuose ir vakare gali ramiai atsisedus ar atsigulus pasidalinti dienos įspūdžiais. Kai atsiranda vaikai, labai mažai lieka laiko sau, taigi stengiamės išnaudoti tokias akimirkas, nes ryte apie 5 valanda jau į mūsų lova sulenda visi pagrandukai :) Va tokia mano nuomonė, bet kiekviena mama pasirenka tai kas jai atrodo geriausiai ir manau, kad vienos tiesos vaikų auginimo, auklėjimo klausimais niekada nerasim :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aišku, Rūta, kad kiekvienas pasirenka pagal save!
    Bet apie save galvojant, nežiūrint į tai, kad patogu šalia su kūdikiu, tie pirmieji vaikelio mėnesiai tokie brangūs ir miegot su jais taip malonu :) Tai taip greit keičiasi, kad nenorėčiau atskirai miegot ir su antru. Į nieką to neiškeisčiau!
    O dėl visokių kvapų, tai ir suaugusių miegamuosiuose gali būt išvėdinta :)

    AtsakytiPanaikinti