Abipusė priklausomybė :)

Po teminio susitikimo mamų klube, su Sergėjum nusprendėm bandyti dukrai neduoti pieno naktį. Paskutiniu metu jaučiausi labai pavargus, kad ji keliasi naktimis, kaip kūdikis ir reikalauja pieno. Reikėjo kažką daryti, nes jau Darja pakankamai didelė, kad taip apsispręsti.
Nebuvau girdėjusi būtent apie tokį galimą variantą. Maniau, kad mažinant žindymą, pradedama nuo dienos, o paskučiausiai paliekama naktį. Bet, pasirodo, yra ir kitų patirčių, kurios man labai pravertė! Mamos sako, kodėl Tau nutraukti, apribok maitinimą naktį, nes vaikui nereikia pieno naktį. Tai kenkia dantukams ir Tavo nervams :)
Tad pradėjome nuo penktadienio. Serioža atsigulė prie Darkos lovytės, o aš prie kito krašto. Ir ką? Darja visą naktį pramiegojo savo lovelėje! Taip, prabudinėjo ir krizeno, bet nieko nereikalavo, o ramiai sau toliau stengdavosi miegoti.
O aš visą naktį negalėjau užmigti! Ant kiek pripranti prie esamos situacijos :) Antrą naktį sekėsi geriau.
Pergyvenu dėl Sergėjaus, kad po tokių nemiego naktų reikia eiti į darbą. Bet kaip kitaip galima išspręsti šią problemą? Tik aš pasirodau dukros akiratyje, ji iš karto rodo pieno ženklą ir apie miegojimą neina nei kalbos!
Pasidalinkite, kokia jūsų patirtis žindymo sumažinime?

9 komentarai:

  1. Čia man irgi aktuali tema. Juk maniškei jau greitai du metukai bus. Man gerai, tik kad naktį pieno negeria, nebent suserga. Bet va dieną, tik pamato ir jau reikia, nemato ir vėl gerai. Buvo susirgus, tai vienintelis maistas tuo metu buvo pienas, iš vienos pusės gerai, bet iš kitos, aš jau kelių valandų neištveriu darbe, nes pienas bėga, o ir tai jau irgi kuo toliau tuo dažniau reikia. Bandom dabar kad vis ilgiau su tėveliu pabūtų aš ką nors virtuvėj užsidarus nuveikiu, o tai sėdėtų visą vakarą ant kelių.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sudėtinga su tuo žindymu :) Tai ne vien fizinis procesas, bet ir emocinis prisirišimas. Reikia tiems mažyčiams artumo! Stiprybės ir sėkmės darant su tuo susijusius sprendimus!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Reikia vaikuciui vietoj papuko pasiulyti kokia nors alternatyva. Jei neciulpia ciulptuko, tai kai atsibus duoti pavyzdziui buteliuka su arbatyte ar vandenuku. Vaikuciams labai stipriai veikia iprociai. Jei kazka naujo ivedi, reikia buti tvirtai apsisprendus ir nenusileisti, o tada jie greit pasiduoda naujam iprociui. Maniskes labai protestuodavo kai pasiulydavau ka naujo, bet jau antra ar trecia karta priimdavo naujus dalykus ir pamirsdavo ankstesnius iprocius. Jei galvoji jau nujunkyti, reikia paciai tvirtai apsispresti, o tada planuoti kaip tai padaryti ir ziureti kas vaikui veikia. Reiktu mazinti maitinimus ir diena, juk jau viska valgo, o tada greiciau atpras ir nakti.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na, matai, Daiva, yra labai daug tų skirtingų patirčių. Nujunkyti dar nenorim, nes planuoju maitinti iki 1,5 metų. Tad bandome sumažinti tik naktį (taip patarė mamytės, kurios turėjo būtent tokią patirtį). Ir visai neblogai sekasi. Ji jau trečia naktis nežindo naktį. Aišku, prabunda ir verkšlena, bet miega!
    O dėl alternatyvos, tai maniškė nuo pat gimimo nemokėjo paimti buteliuko ir žinduko neėmė. Tad, manau, kad ji jau per didelė būtų žindukui dabar :) Ai, viskas bus gerai. Juolab, kad visai neblogai sekasi!
    Ačiū už patarimus!

    AtsakytiPanaikinti
  5. mano patirtis: http://meskinai.blogspot.com/2009/11/apie-naktini-miegeli-pienuka-ir-artuma.html
    tecio nekankinu del tos pacios kaip ir tu minejai priezasties,kad rytais reik i darba, o jis dirba daug ir ilgai. Gan neblogai tvarkomes dviese su dukryte :) Gyvenimas nusvito isties siek tiek dziugesnem spalvom :)Tad imanoma ir kitaip ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. O Daivos nuomonei deja ir as nelabai pritariu. Mama geriausiai zino, kada vaikuti laikas nujunkyti. Maniske dabar dienomis daug daugiau pienelio praso, bet uztat ramiaisu pasivaiksciojimais miegame naktimis,tad diena negaila duoti tiek kiek nori :)Po keliu menesiuku jau atsisveikinsim su pienuku, tai pranesim, kaip seksis tai padaryti. Dabar po truputeli tam ruosiames ir dziaugiuosi,kad butent nuo naktinio maitinimo nutraukimo pradejau :)Dekinga esu labai vienos mamos pasidalinimui ir palaikymui

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tiesiog norejau reaguoti i paskutini komentara. Visu pirma, tai nebuvo nuomone kaip reikia nujunkyti vaikuti, o pasidalinimas kai kuriais principais, kuriuos reikia taikyti kurybingai. As nesakiau kad mama nezino kada jai reikia nujunkyti kudiki, butent ji nusprendzia kada ir kaip tai padaryti: pradeti nuo nakties ar nuo dienos, ar mazinti ir diena, ir nakti. Kiekviena elgiasi taip, kaip jai ir jos vaikeliui geriausiai tinka. O del alternatyvu tai auginant vaikus ju nuolatos tenka ieskoti. Na, gal jums Auksyte ju nereiks. Tiesiog viena grazia diena pasakysite vaikui kad nuo siol teks atsisveikinti su pienuku ir viskas. Linkiu sekmes

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sutinku, Daiva, kad kiekviena mama renkasi sau geriausią variantą. Labai dėkinga, kad dalinatės. Jei nežinočiau įvairių patirčių, būtų sunku suprasti, kaip man geriausia.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kaip matote, ir mes po truputėlį mažiname, o ne iškart nujunkome :) Iš draugių turime įvairios patirties, žiūrėsim, kaip mums seksis užbaiginėt šį reikaliuką :) Kiekviena patirtis yra vertinga :)

    AtsakytiPanaikinti