13 / 14 mėnesių!

Kartu su mumis pastarosiomis dienomis laiką leido kaimynų 4 metų berniukas. Pastebėjau, kad Darja nori tų žaislų, kuriuos jis pasirenka. Taip pat išreikšdavo ir nepasitenkinimą, jei Jokūbas neduodavo jai norimo žaislo, ar arčiau prie manęs prisiglausdavo.

Mažiukė dar nevaikšto, bet manau tik dėl to, kad trūksta drąsos. Pas mus pakankamai slidžios grindys. Tai uždedu batukus, nors patariama geriau pradėti vaikščioti basomis. Taip geriau formuojasi teisinga pėdutės padėtis.

Dukra jau pradėjo dėlioti formeles. Dar nelabai supranta, kad jos skirtingos, tačiau jau supranta, kad jas reikia įstumti.
Suvokia žodžius: ištrauk, įdėk, paduok, atnešk, apsisuk. Kai paprašai padainuoti, dainuoja. Ir knygutę paskaito :)) Pamačiusi gitarą, rodo jos ženklą. Vieną dieną per TV rodė smuikų kolekciją, tai irgi Darja parodė, jog tai gitara :)
Žiūrėdama filmuką, pademonstruoja, kad mato vaikus, beždžiones. Linksma!

Miega dar du kartus, bet būna dienų - tik vieną, t.y. 1.5 val. per dieną. Iš vis ji pas mus ne miegalė :)

Vieną vakarą dėl kažko susiginčijome su Seriožka. Darka priėjo ir rodo mums "niu niu niu". Nerealu :)!
Matydama, kad apsikabiname su Sergėjum vienas kitą, pradeda krykštauti! Kaip svarbu vaikui tėvų emocinis artumas. Sako, tada būtent per tą meilės santykį vaikelis jaučiasi saugus ir mylimas.

2 komentarai:

  1. Kai man buvo aktualu, žinojau kad vaikščioti pradėti reikia su kokybiškais batukais. Ir kuo mažiau būti basomis. Net įdomu pasidarė kad siūlo basomis - reiks paieškoti info.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ugne, yra skirtingų tų teorijų, bet apie vaikščiojimas basomis štai šiek tiek gali paskaityt: http://www.aptamil.lt/?object_id=1173
    Dar radau, kad Senovės Graikijoje, tik 18 m. buvo galima apsiauti batus!

    AtsakytiPanaikinti