Darjai vieneri!

Vakar su Sergėjum prisiminėm praeitų metų spalio 6 d. Pamenu, buvo irgi labai gražus ruduo. Tik gimusi, ji taip žiūrėjo į mane! Kruopytė! O dabar jau tokia komandyrė :)
Ai, prisiminiau kai pagimdžiusi užsinorėjau valgyti. O buvo labai jau vėlu, apie 23 val. Sergėjus ėjo ieškoti man buljono, kurio užsinorėjau. Budintis personalas dar tokio įvykio nebuvo turėjęs! :) Davė man arbatos ir džiūvėsėlių, kurių nesuvalgiau. Juokinga!

Žaidimai / žaislai
Žaidžia su skirtingo dydžio kibirėliais, bandome dėlioti įvairiais formeles. Labai patinka muzikiniai daiktai. Paspaudžia ir šoka:) Minkštus žaislus išbučiuoja.
Daug džiaugsmo teikia slėpynės, kamuolio spardymas, ar balionai (kuriems susprogus labai verkia).
Pas kaimynus išsitreniravo važinėtis Jokūbėlio mašina. Netgi dovanų gavo mašinytę! Tai dabar varinėja po namus :)
Mėgsta būti vedžiojama už rankučių. Pati dar net nebando eiti. Bijo.

Ženklų kalba
Atrodo, kad būtent per pastarąjį mėnesį mergaičiukė labai stipriai pasistūmėjo suvokime ir ženklų taikymo praktikoje. Fantastika tai stebėti! Tiesa, daug ženklų dabar ji žino, bet rodydama maišo. Ypač tuos, kurie rodomi vieną į kitą mušant rankytes (batai, draugas, dar). Kol kas nesukoordinuoja pirštukų kombinacijų. Bet iš konkteksto aišku, ką ji nori pasakyti.
Kadangi mėgsta maudytis, tai maudymosi ženklą parodo tobulai.
Labai juokinga buvo, kai daviau Daškai gerti vandenėlį, sakydama, kad atsigerk ir ji staiga kaimynei pradeda rodyti pieno ženklą :)) Nu prisijuokiau! Tikriausiai, jai "gerti" atsocijuojasi su pienuku.

Kalba
Jau nuo praeito mėnesio pradėjo sakyti "ate". Dabar pavyksta pamėgdžioti karvytę-"mū". Kai ko nors nori, visada sako "da, da" (tikriausiai bando sakyti dai / duok - panašūs žodžiai abiejose kalbose). Girdžiu ir "mama", bet kol kas neįsitikinu, kad ji tai sako kontekste :), nes dažnai kartoja ir "papa".

Kokia gi ta mūsų vienerių metukų mergina? Maminukė :) Tačiau labai draugiška, meili. Rytais su Seriožka gauname po bučkį, netgi neprašant. Turi gerą jumoro jausmą ir yra pleputė :) Yra be galo atsargi ir jautri.Na, o gimtadienio šventė buvo šauni! Darja buvo apsupta berniukų dėmesio :) Draugai berniukai! Oi, bus problemų :)..

3 komentarai: