Meilė akla?

Kas kas, bet jau meilė tikrai nėra akla! Niekad nesupratau ir dabar nesuprantu, kai įsmylima aklai. Neretai girdžiu žmonas sakant, kad nematė tam tikrų vyro savybių ir dabar jau labai sunku būti kartu. Sutinku, kad gali nepamatyti kažko. Bet kertinius dalykus, kurie tikrai matomi ir nematyti?.. Čia tinka tas pasakymas, kad nenorėjau matyti :) 

Jei turiu progos patarti renkantis partnerį, visada raginu kaip tik iškasti kuo daugiau to žmogaus silpnybių ir pasakyti sau, ar galėsi su jomis gyventi. Jei taip, tai ir yra labai stiprus žingsnis į meilę. Juk dažniausiai žmogus nesikeičia! Arba taip lengvai nepasikeičia, kaip dažnai norėtųsi. Tad geriau nesitikėti pasikeitimo per anksti! Mano galva, tik pasirinkus mylėti galima taikyti šią Biblijos eilutę: "Visų pirma turėkite apsčiai meilės vieni kitiems, nes meilė uždengia nuodėmių gausybę." 1Pt4,8 O jei įvyksta atvirkščiai, visų pirma uždengiamos nuodėmės ir atceit mylima, nieko gero nesigauna!

Sėkmės renkantis mylėti! 

3 komentarai:

  1. Na mano manymu dar ankstoka tokias isvadas daryti :) kai su zmogum prabuni 10 metu ir matai, kad kaip gyvenimas, taip ir jis nestovi vietoje, keiciasi naturaliai, tai tada ir supranti, kad ir dziaugsme ir liudesy, ir skausme ir visame kame...ir tie pokyciai gali net sustiprinti laikui begant...vien kai save prisimenu pries 8 metus ir dabar, tai naturaliai gyvenimo patirtis pakeite is dalies (aisku ne kertines vertybes), tai naturalu, kad ir visus mus tai keicia :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tai, aišku, kad mes kiekvienas keičiamės :) Aš teigiu, kad mes negalime reikalauti iš žmogaus tam tikro pasikeitimo. Juk mes nežinome, kokie mes būsime po 10m. :) Gal kaip tik pasikeisime į blogą. Todėl ir verta situaciją vertinti tokią, kokia ji yra dabar, o ne tikėtis, kad kažka spasikeis, nes gali ir nepsikeisti. Nėra lengva keisti savo ypročius, nors neneigiu, kad įmanoma!

    AtsakytiPanaikinti