Rutina

Kur tik skaitau, visur rašoma, kad vaikams reikia rutinos! Jau esu rašiusi, kad mėgstu pastovumą, tad nėra sunku gyventi pagal tvarkaraštį. Tik savaitgaliais jaučiuosi stresuotai, nes dažniausiai mūsų grafikas griūna :) Norisi ir ten, ir šen, tad gaunasi, kad Darja mažiau pamiega ir pavalgo. Nemanau, kad labai blogai, jei tas nepastovumas pasitaiko. Juk turime mokytis visaip gyventi. Bet vis tiek labai stengiuosi suteikti dukrai saugumą pastovume. Aišku, man pačiai tai labai daug reiškia ir aš tada būnu ramesnė.

4 komentarai:

  1. Labai nuo zmogaus priklauso. As nemegau ir nemegstu rutinos (man stogas nuo to pavaziuotu), todel su dukryte gyvename labai aktyvu gyvenima, visur vazinejame ir daug ka veikinejame. Girdejau apie rutinos nauda, bet manau svarbiausia vaikuciui buti su artimiausiu zmogumi, su tuo irgi sieja sauguma. Dziugu matyti, kad kiekvienam yra savaip :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveika, Aukse! O kiek dukrytei laiko? Kai mūsiškė buvo mažesnė, buvo lengviau keliaut. Galėjai bet kur užmigdyt. Dabar taip nepavyksta. Gi jau paaugęs žmogelis, viskas rūpi. Neužmigs naujoj vietoj, kur viskas įdomu. Tad ir nuovargis natūraliai ateina ir išderina.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Maniskei devyni menesiukai beveik. Visaip buna, uzmiega vezimuke, masinoj, bet daznai tik pasisemusi daug ispudziu. Valgyti stengiames reguliariai, maisto pasigaminam ryte pietums, jei zinom kad kazkur isleksim. Miego rezimas kinta, nes trumpeja miegeliu skaicius ir gal greit tik viena karta miegos. O del pienelio tai nepyk, bet jau netiesa,kad jo reikia duoti kuo maziau, juk tai pagrindinis vitaminu ir medziagu saltinis, visa kita bent jau mums yra tik papildomas maistas, tad pienelio duodu kai tik papraso, deja, be pienelio net neuzsimigdo, teciui atsisakius padeti migdyti vakarais, taip ir migdau maitindama :( nes kitaip pas mus isterija :(

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aukse, vis tiek mamos pienukas palaipsniui prarandą pagrindinę vietą vaiko racione. Mat jo vis dėl to, vaikui augant, nebeužtenka, nors ir yra maistingas. Jei tik jo pakaktų, tai nereikėtų vaikui kieto maisto ilgą laiką, bet sako, kad iki pusės metų jau reikia ir kitų produktų.

    AtsakytiPanaikinti