Moterys

Per LRT2 kanalą dažnai parodo labai gerų, įdomių laidų. Pvz., vakar (gaila, kad nepagavau, kokia tai buvo laida) žiūrėjau apie šiandieninę situaciją Kinijoje ir Indijoje. Kinijoje eilę metų buvo labai stipri vieno vaiko politika. Tik tie, kurie augindavo vieną vaiką, gaudavo nemažas premijas. O jei dar ir berniukas, tai ir senatvėje saugu. Turint antrą vaiką, reikėdavo damokėti valstybei mokestį, kurį galėdavo sau leisti tik turtingieji. Dėl to padaryta begalės abortų. Kas iš to gavosi šiandien? Paskaičiuota, kad 20 milijonų vyrų kinų niekada nesusiras kinietės moters, nes jų trūksta! Tad šiandien jau keičiamas mąstymas ir tie, kurie augina dvi mergaites, gauna sklypą su namu :) Taip skatinamas mergaičių gimstamumas.
Viena šeima, jau auginanti paauguses dukras, pasakojo, kad galvojo nepragyvens, kaip buvo sunku. Keturių asmenų šeima gyveno 5 kv.m. kambarėlyje! Ir niekada net nepasvajojo, kad turės namą :)

Panaši situacija ir Indijoje. Dėl moters padėties visuomenėje, šeimos nenori mergaičių ir darosi abortus. Privilegija tenka berniukams. Tai 90 proc. Indijos kaimuose vien vyrai. Ten net yra vadinamieji viengungių kaimai, kuriuose klesti alkoholizmas. Vyrai ieško, bet neranda sau žmonų, nes jų paprasčiausiai nėra.

Vat, ką reiškia savivaliauti ir namąstyti apie ateitį! Baisu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą