Sudegusi mašina

Dar prieš metus, Kūčių dieną, važiuodami į Klaipėdą išgyvenome kai ką nemalonaus. Turėjome tokią gražią juodą audi80. Privažiavus Elektrėnus, atidariau vadinamąjį bardačioką (norėjau pakeisti CD). Žiūriu dūmai skverbiasi. Iš karto sustojome (ačiū Dievui!). Serioginas apėjo iš mano pusės ir pradėjo analizuoti, kas atsitiko. Ir kaip tik tuo momentu iš jo pusės, prie vairo milžiniška ugnis kaip švystelėjo! Man isterija, o Serioginas taip vyriškai tvardėsi ir, sakyčiau, buvo sąmoningas ir ramus, priešingai nei aš :)

Pagalbos nesulaukėme tol, kol visa autostrada pasidarė juodų dūmų apsuptyje. Tada ir sulaukėme dėmesio :) Subėgo gal penkti, šeši (dabar tiksliai jau nepamenu) vyrai su gesintuvėliais. Vienas purškia - neveikia, antras iš savo - šnipšt. Taip gal visus panaudojom. Po to ten reikėjo išimti kažkokią masę (net nežinau, kas tai :)), kad nebūtų sprogimo. Mašina degdama netgi pati užsivedė! Na, išdegė normaliai. Tad gesintuvų reikia turėti ne vieną :)

Atvažiavęs inspektorius dalinosi, kad labai dažnai mašinos dega ir jam tai kasdienybė! Apsaugos nuo to, kaip ir nėra. Tiesiog mašinos defektas instaliacijoje.

Gal kokią valandą kelyje laukėme techninės pagalbos. Pamenu buvo šalta, bet be sniego. Seriogino draugas Ernestas padėjo mums susitvarkyt visus tuos reikalus su mašinos pastatymu specialioje aikštelėje ir parvežė mus iki namų. Dar jo žmona Eglutė davė savo mašiną, kad vis tik nuvažiuotume iki Klaipėdos :) Dėkingi!

Po to tąsėmės su visokiom apgavystėm ir kovojome su draudimu (buvom apsidraudę Kasko). Pasirodo, geriau būtų, jei ta mašina būtų visiškai sudegusi, tada gautume visą įvertintą sumą. Tačiau ji sudegė ne visa! Ir nežiūrint to, kad ji jau nebe remontuojama, nuostoliai buvo skaičiuojami išdegusiomis dalimis :) Na, bet visi sako, kad gavome daugiausiai, kiek galėjome :) Buvo gaila ir mašinos, ir tai, kad atgavome tik dalį jos vertės. Gaila, kad nežinojome tų visų peripetijų. Išvada tokia: jei patiri tokias nelaimes ir esi apsidraudęs, leisk viskam pranykti :), tada ir laimėsi!

2 komentarai:

  1. Manau, svarbiausia yra tai, kad judviem nieko neatsitiko! Viešpats pačiu laiku atkreipė tavo dėmesį į "bardačioką", laiku sustojote, Serioginas laiku išlipo iš automobilio... Taip, labai gaila mašiniuko. Tikrai bjauru, kad dėl visokių biurokratinių marazmų rezultate gaunasi šnipštas + ištampyti nervai.
    Bet SVARBIAUSIA, kad judu sveiki ir gyvi likot :)
    Ačiū Dievui už tai!!!

    Svetlana

    AtsakytiPanaikinti