Baby Shower

Taigi sekantis pasidalinimas :)

Jau antrą kartą tenka dalyvauti "Baby Shower" vakarėlyje! Niekad iki tol net nežinojau, kad tokia šventė gali būti :) Taigi, kaip ir daugelis kitų tradicijų, ji kilo iš amerikiečių. Nors mes linkę į daugelį amerikoniškų dalykų žiūrėti kreivai, nemažai jų vertos įvertinimo ir netgi perėmimo!

Tai besilaukiančios mamytės palaiminimas, jei taip galima būtų pritaikyti mūsiškiams :) Vakarėlyje dalyvauja moterys, nes tada galima labai moteriškai ir atvirai dalintis patirtimi ir džiaugtis tuo stebuklu, kuris paskirtas tik moteriai.

Kaip buvo pastebėta, čia puikiai būtų galima integruoti ir vyrus. Gal ne visada, bet pvz., antroje vakaro dalyje. Aš pati matyčiau tai tinkamu reikalu :) Juk tėčio vaidmuo negali būti numenkinamas. Nors čia ir visiškai kita tema, bet aš manau, kad iš to tėvelių santykio kyla vaiko pasitikėjimas visu kuo.

Šį kartą vyrai buvo nuleisti į pirtį rūsyje :) Tikriausiai ne ką prasčiau praleido laiką, nei mes!

Per pastarąjį susitikimą žaidėme įvairius žaidimus, kaip antai "Alias" su būsimai mamai skirtais aktualiais klausimais. Bandėme sukurti amerikietiško pavadinimo lietuvišką pavadinimą, bet galutinis variantas dar pakeliui :) Mat dar nėra tokia stipriai susiklosčiusi tradicija. Po to kūrėme ir sukrovėme ateičiai lopšines bei pasaką apie būsimą mamą :) Buvo linksma! Galiausiai išsakėme visą ką geriausio ir dar neišsakyto turime širdyje Renatai.

"Baby shower" idėjos: 1, 2.

3 komentarai:

  1. Patikslinimai:
    šventę organizuoja ne pati besilaukiančioji, o kažkas iš artimų draugių ar giminių;
    taip pat ji švenčiama, kai jau mamytei ir kūdikiui nebėra jokio pavojaus. Tai būtų apie 2 sav. iki gimdymo.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dar vienas patikslinimas. Kaip gerai pastebėjai pačioje įrašo apačioje, šventės pavadinimas yra ne Baybe Shower (taip pavadinai įrašą), o Baby Shower. :-)

    Jei nori nemokamos lietuvių kalbos pamokėlės, tai angliškas būdvardines konstrukcijas – kaip antai šventės yra vertos perėmimo – reikėtų versti į lietuviškus veiksmažodžius, pavyzdžiui: šventę verta perimti.

    Sorry, jei tampu bambekliu. Profesinė liga (iš vertimo srities).

    AtsakytiPanaikinti