Lauko žaliuzės

Vat taip panašiai atrodo užsidarę langai. Nuotrauka iš ...
Kaip važiuojant per Angliją pamatysite vieno tipo namus, tai taip Vokietijoje visur, ant kiekvieno lango - lauko žaliuzes.  Kol patys neišbandėm, nelabai kreipiau į tai dėmesio. Paskui tik pastebėjau, kad nusileidus saulei, visi užsidaro langus. Man taip keista!!! Mes abu su vyru labai mėgstam erdvę. O vakare spoksoti pro langą ir šnekučiuotis kartais gali būti mūsų laisvalaikio praleidimo būdas :) Įdomi kultūros dalis.
Na, lauko žaliuzės tikrai praktiškos dėl kelių dalykų. Visų pirma, kas reklamuojama Lietuvoje, tai saugumo sumetimais. Antra, jos apsaugo nuo vėjo. Kadangi Winterlingen yra apie 800 km virš jūros lygio, tai kartas nuo karto praūžia siaubūnai. Būnant name, atrodo, kad lauke uraganas. Užsidarius lauko žaliuzes, pasidaro tyliau ir jaukiau. Tad sulaiko ir garsą. Dar mano pastebėjimas - jos visiškai nepraleidžia šviesos!!! Aš net negaliu miegoti :))) Prabudusi pramerki akis ir jautiesi užsimerkusi. Jausmas ne koks... Man patinka, kai naktį pramerkus akis matai šalia savo vyrą, pakėlus galvą gali subudėti, ar dukra nenusiklojus, gali stebėti mirguliuojant šviesas ir vėl užsiliūliuoti.
Vat toks įrašas apie lauko žaliuzes :) Gal kam pravers šie pastebėjimai kuriant savo būstą.

6 komentarai:

  1. O kaip neatrodo baugiai tos lauko zaliuzes?

    AtsakytiPanaikinti
  2. svetaine, kuom tau jos atrodo baugiai? Man kazkaip jau normalus dalykas Anglijoje :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na nezinau, manau butu keista jei domsu lumina vilniuje i dazna nama montuotu butent tokias zaliuzes. na pas mus tai nera populiaru:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Šitie tai gražiai atrodo, man ypač gražu, kai išoriniai lauko roletai būna spalvoti, bet priderinti prie dizaino

    AtsakytiPanaikinti