Užsiėmimai su vaiku

Mūsų su dukra naujos draugės pakvietė į sporto klubą mamytėms su vaikučiais iki keturių. Kokia Daša buvo laiminga!!! Atrodo, kad ji iš tokių žmogelių, kuriems reikia kompanijos. Mergina taip pasikeičia! Ima vadovauti, būti dėmesio centre. O tam vietos ten daug :)

Sporto salėje dainuojama su judesiais, žaidžiami judrūs žaidimai ir sportuojama. O sportuoti panaudota nerealiai faina idėja. Iš čiužinių ir suoliukų sukuriamos stotelės: čiuožykla (ant komodos padedamas platus ir storesnis čiužinys; ant jo iš kitos pusės nuleidžiamas suolas, kuriuos vaikai užlipa), ėjimas per lyną (suolą), laivas suptis (į lankus įdedamas lankstus čiužinys), karstyklės (prie karstymosi kopečių uždedamas suolas; kopėčiomis užlipi ir nuo jo nučiuožti). Gaila, kad neturiu fotoaprato, tad negaliu įdėti vaizdelių. Na, su paprastais resursais sukuriamas rojus vaikams.

Mamos labai disciplinuotos ir tikrai nėra taip, kaip man daug kas sakė atvykstant čia į Vokietiją. Esą, ten vaikai daro ką nori. Tikrai ne!!! Jei stovi visi eilėje, kad nučiuožtų, tai stovi visi :) Neatsiranda nei vienos mamos, kuri nuolaidžiautų savo vaikui, kuris, aišku, bėga be eilės. Pastebėjau, kad visos moko tinkamai bendrauti, t.y. prašyti, atsiprašyti, padėkoti ir t.t.

Besportuojant, dar gavome malonų pakvietimą į Winterlingen bendruomenės mamyčių ir vaikučių kassavaitinį susibūrimus, kurie vyksta nemokamai. Darkai vėl buvo atrakcija: nauji žaislai, vaikai. Smaguma :) Jei visiškai nesvarbu, kad aplinkui nesuprantama kalba. Kaip vaikams viskas paprasta :) Aš bent kažkiek pradėjau suprasti vokeičių, tai čia esančio P.Vokietijos dialekto visiškai "nepagaunu". Bet mamos labai draugiškos. Kas gali, kalba su manim angliškai ir daug daug šypsosi. Klausausi, stebiu, kibinu vaikus... Gera ir neįkainojama patirtis.
Beje, puikus būdas kalbą mokytis dainuojant vaikiškas daineles. Jau keletą galiu padainuoti :))

Vat toks naujas pereinamas laikotarpis prieš einant Dašai į darželį. Jį lankyti planuojama jau nuo sausio.

2 komentarai:

  1. Egle, viena iš paprasčiausių Alle Loit:
    http://www.youtube.com/watch?v=c_We7tLfCkQ&feature=related
    Kitas dar kai surasiu, įdėsiu.

    AtsakytiPanaikinti