Pupelės

Net negaliu prisiminti, ar kada viriau pupas :) Bet vat šį kartą prie pagrindinio maisto išviriau ir pakepiau pupų. Skanu ir tinka Kūčių stalui!

Reikės:
1,5 stiklinės pupų išmirkytų per naktį;
4-5 pomidorų;
1 svogūno;
žolelių, druskos, pipirų;
alyvuogių aliejaus.

Pupas virkite pasūdytame vandenyje apie valandą. Per tą laiką ramiai nuplikykite, nulupkite ir kvadratėliais supjaustykite pomidorą, smulkiai svogūną.
Ant alyviuogių aliejaus pakepkite svogūną, kol šiek tiek pagels. Dėkite pomidorą, prieskonius ir šiek tiek, apie 5 min. pakepkite.
Įkaitinkite orkaitę (200 laipsnių). Į kepimo indą dėkite išvirtas pupas, ant viršaus keptuvės turinį. Gerai išmaišykite, dar šiek tiek apipilkite alyvuogių aliejumi ir kepkite apie pusvalandį.

Wikipedijoj rašo, kad pupose yra daug amino rūgščių, angliavandenių, baltymų, kurie labai gerai pasisavinami, fermentų, daug fosforo ir proteino, vitaminų A, B, C. Girdėjau, kad siūlomas pupas valgyti tiems, kurie nevalgo mėsos. Vertinga ir skanu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą