Slyvų pyragas

Katiuša (Seriogino sese svečiuojasi pas mus) privežė slyvų iš sodo. Tai reikėjo jas gelbėt, kad nesugestų. Iškepėm pyragą.
Net nepagalvojau, kad jose tiek daug gėrio. Paskaitykit apie slyvas čia.

Reikės:
apie 700 gr slyvų (dėjau, kiek turėjau :));
Margarino 125 gr;
Cukraus šiek tiek daugiau, nei pusė stiklinės;
Kiaušinių 3 vnt;
Kvietinių miltų beveik pilna stiklinė;
Kepimo miltelių 1 šaukštelis.

1. Nuplauti slyvas, perpjauti pusiau ir išimti kauliukus.
2. Margina ir cukrų gerai išmaišyti iki purumo. Įmušti kiaušinius. Gerai išmaišyti. Dėti kepimo miltelius ir miltus. Gerai išmaišyti.
3. Kepimo formą ištepti riebalais ir įkrėsti paruoštą tešlą. Ant tešlos sudėlioti slyvas vidine puse iš viršaus.
4. Kepti 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.

Originalus repceptas čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą