Keptas lavašas


Kai buvo atvažiavusi Katia, labai skaniai pasigaminom naują patiekalą. Principas labai panašus į lazaniją, tik viskas paprasčiau ir greičiau :)

Taigi,

reikės:
1 pak. lavašo;
400 g maltos jautienos;
1 svogūnas;
100 ml grietinėlės;
2 šaukštai pomidorų padažo;
prieskoniai, druska, pipirai;
1 paprika (arba pusė didelės);
2 česnako skiltelės;
100 g tarkuoto fermentinio sūrio.

1. Keptuvėje paskrudinti mėsą. Suberti smulkintą svogūną. Pakepkite. Įdėkite smulkiai supjaustytą papriką. Šiek tiek pakepkite.
2. Įmaišykite miltus, grietinėlę ir pomidorų padažą.
3. Pagardinkite prieskoniais ir susmulkintu česnaku. Sudėkite tarkuotą sūrį. Viską nukelkite nuo keptuvės ir atvėsinkite.
4. Šiuo įdaru sutepkite lavašą. Suvyniokite ir supjaustykite į keletą gabalų.
5. Iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje.

Tinka įv. salotos. Skanaus!
Originalus receptas žurnale "Tavo vaikas" 2008 Nr.6

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą