Padrąsinimai

Oi, kaip gera gauti padrąsinimus, patarimus. Tai taip reikalinga! Kartais patyrusiems žmonėms atrodo viskas suprantama. Bet gera, kad yra atvirų ir supratingų supančių žmonių!

Štai gavau fantastišką laišką iš Rimos:
"Labas Dalyte,
ką tik perskaičiau tavo laiškelį – labai džiugi žinia, nuostabi, neapsakoma! Nuoširdžiausiai sveikinu! Tavyje auga naujas žmogus – genetinis kodas jau egzistuoja, jau turi viską, ką gavo iš judviejų, jau dabar aišku, kiek turės pasiutimo, švelnumo. Ai, taip gigantiška, globalu net mistiška. Naujas žmogus išeis iš judviejų – patikėk, tai pats geriausias produktas, kuris gali išeiti iš žmogaus. Pasaulyje nėra nieko verčiau nei pagimdyti naują žmogų. Įsivaizduoju, kokia tu/judu dabar esate laimingi! Be abejo, keturios savaitės tai dar baisiai mažai. Dar laukia labai rimtos ir jautrios dvylika savaičių, per kurias būna/gali būti visko. Tai priklauso ne tik nuo tavo kūno, bet ir nuo vaikučio struktūros ir procesų, kurie vyksta jame. Bet kad ir kas būtų, dabar jis yra, mielas mažytis trupiniukas. Tebūnie mylimas, glamonėjamas, čiūčiuojamas. Išrink jam vardą/2 vardus ir vadink jais. Tai labai suartina. Ateis laikas ir gydytoja ko gero pasiūlys pasidaryti genetinius tyrimus dėl galimo apsigimimo su aiškiu tikslu esant teigiamam atsakymui pasiūlyti pasidaryti abortą (anot daktarų, kam nešioti ir gimdyti neįgalų kūdikį). Aš tokių tyrimų atsisakiau, nes labai aiškiai žinojau, kad laukiu bet kokio vaiko. Šitoks nusistatymas labai nuramina, sustiprina ir palaiko, nes, ko gero, per devynis mėnesius teks išgirsti visokiausių istorijų. Kadangi man mano nėštumai buvo vienos iš geriausių patirčių, švelniai prisimenu ir savo neseniai praėjusį laiką ir džiaugiuosi bei jaudinuosi kartu su tavimi. Jei nepykins, nereikės vemti – daug džiugesio ir lengvumo tau, jei pykins – ištvermės ir kantrybės, nes visa tai praeis.
Tikiuosi, kad patarėjų ir pamokintojų tau nestigs. Bet jei kada pajustum, jog praverstų ir mano viena kita mintis, visada kreipkis, bet kada. Taip pat mano spintoje guli tonos įvairiausių drabužėlių ir kitokių reikalingų daiktų – tik informuoju, jei kartais laikytum reikalingu dalyku. Bet kadangi dar tik pradžia – tai gero vėjo. Vėl lauksiu žinių, kaip tau/judviems/ jums trims sekasi.
Su nuoširdžiausiais linkėjimais, palaikymu ir malda Rima L."

Ach, kaip gera!!!

7 komentarai:

  1. Man atrodo, kad genetinių tyrimų nedaro kiekvienai )man nedarė) - tik tada, kai pastoja vyresnė moteris. O tu ne tokia ir sena :))

    Beje. yra nuostabi knyga apie neįgalius vaikus. skaičiau ją nėštumo metu, nes... norėjau būti pasiruošusi viskam. man atrodo, kad ir tau patiktų, tik... tai nėra lengva literatūra. nors ir grožinė.

    o dėl patarimų.. pasiruošk, patarinės tau dabar visi, kas netingi :) ir dar tie patarimai dažnai bus vienas kitam prieštaraujantys :) tiesiog... turėsi išmokti atskirti ir atsirinkti, kas yra geriausia tavo mažyliui... ir tau pačiai.

    oi, ir tiesa - Sergėjų jau pasveikinau, sveikinu ir tave ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Evelina! Labai faini ir teisingi Tavo pastebėjimai :)
    O apie kokią knygą kalbi? Gali gal parašyt?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Galiu ne tik parašyti, bet ir paskolinti (jei rasiu) :) Dorota Terakowska "Leliukė".

    AtsakytiPanaikinti
  4. Norėčiau :) Jei rasi, paskolink.

    AtsakytiPanaikinti
  5. radau! kaip tau ją perduot?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aha, ačiū, Evelina! Pasitarsiu su Sergėjum ir tada Tau leisiu žinot, kaip paimsim tą knygutę.
    Sveikinu Tave su gimtadieniu!!!

    AtsakytiPanaikinti