Trupiniuotis

Anksčiau net nebuvau kepusi ir nemačiau poreikio pyragams. Receptai be desertų :) Kai gyvenom su Simona, ji dažnai iškepdavo kažką saldaus. Taigi, čia iš jos gautas receptas.

Trupiniuotis


3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
200 gr sviesto arba margarino
4-5 stiklinės miltų (pagal nuožiūrą)
tirštesnės uogienės arba džemo (rekomenduojama slyvų, bet aš dariau su anytos daryta braškių uogiene)

Ištriname sviestą su cukrumi, sudedame kiaušinius, viską išmaišome. Dedame tiek miltų, kol tešla nebekimba. Minkome tešlą, kurią padaliname į dvi lygias dalis.

Kepimo indas ištepamas riebalais arba išklojamas sviestiniu popieriumi. 1 dalį tešlos plėšome mažais gabaliukais ir be tarpiukų dėliojame indo dugne. Ant viršaus pilame džemą. Ir vėl gabaliukais plėšome likusią tešlą ant viršaus.

Jei liko tešlos, galima suformuoti mažus sausainiukus ir iškepti.

Kepama 45-50 min. 170 laipsnių temperatūroje.
Tikrinimas tradicinis :) - jei įsmeigus degtuką pyragas nelimpa, reiškia iškepė!

1 komentaras:

  1. aš taip pat kepiau su braškių uogiene. Gal kiek saldoka. Kitą bandysiu kepti su raudonaisiais serbentais, kurie jau sunokę laukia savo panaudojimo...

    AtsakytiPanaikinti