Ne visada tikimasi rezultato...

Sekmadienį Juras pasakojo kinietišką istoriją. Pabandysiu atpasakoti.

Gyveno berniukas, kuriam labai gerai sekdavosi auginti įvairius augalus. Jis išties žinojo, kaip tai daryti!
Vieną dieną jis išgirdo, kad imperatorius paskelbė konkursą savo sodo sodininko vietai užimti. Berniukas su užsidegimu ir viltimi ten nuėjo. Imperatorius padavė kiekvienam konkurso dalyviui po sėklą ir augalui užauginti skyrė mėnesį laiko.
Berniukas visu savo žinojimu ėmė darbuotis: pasodino tą sėklą, palaistė, patrešė... Jau turi išdygti, bet vis dar nėra daigo! Persodino į dar geresnę žemę, dar geriau patrešė, pastatė į kitą vietą, tačiau augalas nedygo.
Atėjo metas parodyti savo augalą imperatoriui. Visi gavę sėklas, atnešė gražiausius augalus. Tik vienas berniukas jo neturėjo! Imperatorius apžiūrinėdamas kiekvieną augalą, prieina ir prie berniuko. Klausia jo, kur jo matomas darbas? Berniukas nuolankiai ir nusivylęs prisipažino, jog, nors jis ir labai stengėsi visu savo profesionalumu, jam nepavyko. Tada imperatorius netikėtai atsako:
- Tu būsi mano sodininkas, nes aš visiems jums daviau išvirtą sėklą, kuri ir negalėjo išdykti. Tu buvai ištikimas ir nepamelavai!

Šios istorijos moralas gali būti labai platus. Man labai svari mintis čia, kad mes galime viską padaryti, kas nuo mūsų priklauso, bet yra dalykai, kurie visiškai nepriklauso (sėklos išdygimas). Tada belieka nuolankiai prisipažinti, kad padariau ką galėjau, o toliau jau ne nuo manęs priklauso.

2 komentarai:

  1. Toliau apie įrašus. ;-)
    Man irgi papasakojus istoriją norisi ją paaiškinti. Dažniausiai taip ir padarau. O ką, jei vietoj paaiškinimo paklausti: „Kaip manai, apie ką čia?“ Kaip manai, kokių komentarų sulauktum? ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Geras pastebėjimas! :) Tu tikras dėstytojas!

    AtsakytiPanaikinti