Draugystė


Šiandien mano mylimos draugės Adonės gimtadienis. Sveikinu ją ir ta proga norisi daugiau pagalvoti, kas tas draugas? Man tai žmogus panašios sielos, kuriuo galiu pasitikėti, būti atvira, suprasta... Sakoma, kad draugus mes pasirenkame. Iš dalies sutinku. Tačiau, kaip dažnai suvokiu, kad tas žmogus man iš Dangaus dovanotas! Tikrai net nesugebėčiau taip pasirinkti :)

Štai iš Biblijos keletą eilučių apie draugus, draugystę:

Žydų pasiuntiniai atvyko pas mus kaip mūsų draugai ir sąjungininkai atnaujinti senos mūsų draugystės ir sąjungos. Jie buvo atsiųsti vyriausiojo kunigo Simono bei žydų tautos. 1 Mak 15,17


Šioje eilutėje kalba apie tai, kad draugystei reikia skirti laiko. Ji turi būti kaskart atnaujinama. Be pabuvimo kartu, atitolstama! Nebežinai, kas kuo gyvena. Draugystei būtinas bendravimas.

...bet su savo draugais ir tais, kurie jais pasitiki, romėnai palaiką draugystę. 1 Mak 8,12

Draugystė grįsta pasitikėjimu! Pasitikėjimą reikia nusipelnyti ir išsaugoti. Pat 16, 28 sako, kad "Piktas žmogus sukelia vaidus, o liežuvautojas išskiria artimus draugus." Neklausykit liežuvautojų :)!

Ir mūsų viltis jumis tvirta, nes mes žinome, kad, būdami kentėjimų draugai, jūs būsite ir paguodos bendrai. 2 Kor 1,7

Kaip ten sakoma: draugus nelaimėje pažinsi. Fantastiška eilutė, kuri tai patvirtina. Gali tapti geriausiu draugu su tuo, kuris kenčia kartu su Tavim! Esu turėjusi tokią patirtį. Iš čia plaukia pasitikėjimas, artumas, bendra patirtis...

Kristus sako: " Jūs būsite mano draugai, jei darysite, ką jums įsakau." Jn 15, 14

Draugystės su Dievu sąlyga! Tačiau, sakyčiau, tas pats galioja ir su žmonėmis. Tai bendras žvilgsnis, tos pačios vertybės. Jei einama skirtingomis kryptimis, draugystės tikrai nebus, tik nesutarimai, ginčai.

Jau nebevadinu jūsų tarnais, nes tarnas nežino, ką veikia jo šeimininkas. Jus aš draugais vadinu, nes jums viską paskelbiau, ką buvau iš savo Tėvo girdėjęs.
Jn 15, 15

Draugystė statoma ir ant atvirumo. Gera, kai gali būti atviras! Atiduodi savo širdį...

Draugystė lobis! Pat 18, 24 teigia, kad "Žmogus turi bičiulių laikui praleisti, o tikras draugas yra jam už brolį artimesnis."Kaip dažnai tai tiesa!

Ši eilutė privertė susimąstyti: "Mes girdėjome apie tave, kad esi narsus galiūnas ir vertas būti mūsų draugu." 1 Mak 10, 19 VERTAS BŪTI MANO DRAUGU. Bet juk tai tiesa! Draugais tampama ne šiaip sau. Kokia didelis standartas draugui: turi juo ir pasitikėti, ir galėti būti atviras, ir tikėtis pagalbos nelaimės metu, ir tikėtis ištikimybės... Įsipareigojimai! Niekas nesako, kad draugystė neišbandoma. Taip! Ir dažnai klystama, tačiau standartai išlieka, kad ir juos atnaujint kas kartą reikia.

Štai vienas iš pačių didžiausių draugystės standartų kada nors praktiškai atliktų: "Nėra didesnės meilės, kaip gyvybę už draugus atiduoti."!!! Jn 15, 13 Kas dar taip gyvenime pasielgė dėl jūsų?..

Branginu draugystes!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą