Apie žindymo vertę

Draugė atsiuntė nuorodą apie žindymo vertę. Neblogas straispnelis! Kai apie tai mąstau, tai nėra taip lengva :) Dabar džiaugiuosi šiuo periodu, bet beveik pusę metų tai buvo kankinimasis.
Kažkaip straipsnyje akcentuojamas viešas žindymas :) Nelabai suprantu kodėl? Juk svarbu, kad žindai! Asmeniškai aš pati irgi nežindyčiau viešoje vietoje, pvz., kur yra vyrų. Manau, kad tai intymu! Saugiausia namie, savo lovoje :) Tada ir pats kūdikis ramiai pavalgo, nesiblaško.
Sunkus tas klausimas dėl pieno trūkumo. Daška pačioje pradžioje verkdavo ir verkdavo, tai man buvo galvoje, kad ji vis alkana. O svorio priaugdavo daugiau, nei reikia. Niekad nežinai, kiek ji ten pavalgo: ar sočiai, pakankamai...
Nežinojau, kad tiek mažai moterų žindo Lietuvoje! Nesiginčiju, kad verta, bet tai taip kartais sunku!

3 komentarai:

  1. tikrai pritariu,kad tai intymu,bet turedama specialius marskinelius ir sling'a,i kuri vaika gali paguldyt,be jokiu problemu zindau viesai :) Kartais tereikia kurybingumo. Uzjauciu,kad zindymas buvo kankyne...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, maniškės nebūtų įmanoma viešai pamaitinti :) Maitintadavu tik namie, o jei tekdavo kartais kus išeiti per valgymo laiką, būdavo sirenos :) Ir namuose būdavo sunku, o ką kalbėt apie viešumą... kokie mes visi skirtingi, su savo patirtimis :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Teko keletą kartų žindyti viešoje vietoje. Tai tikrai žindymas viešoje vietoje asmeniškai man nėra patogus ir gal net gan nejaukus.Bet turbūt, kaip rašo Auksyte reikia šiek tiek kūrybingumo :)

    AtsakytiPanaikinti