Šiek tiek apie sveiką mitybą ir dešros salotos

Kiek paskutiniu metu domiuosi sveika mityba, tai rekomenduojama kiekvieną dieną tris kartus valgyti įvairiausias daržoves ir, kaip desertą vaisius. Daržovių ir vaisių galima valgyti kiek širdis geidžia ir tai jums tikrai nepakenks (išskyrus alergijas). Taip pat išgerti 2 litrus vandens ir gauti reikiamą aliejaus dienos dozę, kuris padeda organizme sumažinti nereikalingo cholesterolio kiekį bei jame gausu vitaminų A, D, K ir E. Dar svarbu pagalvoti apie kalcį, kurio daugiausia galima gauti iš pieniškų produktų. Žinau, kad 100 g fermentiniame sūryje kalcio pakankamai dienos normai užpildyti. 
Taigi, tai pagrindinis dienos meniu, plius 30 min. aktyvaus judėjimo!!! Visa kita po truputį. Reikia pasistengti prisivalgyti tai, kas sveika, o nesveikiems, bet skaniems dalykams palikti mažiausiai vietos :)


Remiantis švabų tradicija, siūlau jums pabandyti dešros salotas. Man visai patiko! Pati dešra nieko gero neduoda, bet skanu :) O vat visa kita tikrai sveika.

Dviems porcijoms (aišku, viskas pagal skonį) reikės:
100 g daktariškos dešros;
100 g fermentinio sūrio;
porą pomidorų;
porą agurkų;
pusę saldžiosios paprikos;
porą ridikėlių;
mažo svogūno;
įvairiausių žolelių;
porą šaukštų alyvuogių (arba jūsų mėgstamo) aliejaus;
porą šaukštų acto;
druskos, pipirų.

Dešrą, sūrį ir papriką supjaustykite pagaliukais, pomidorą, agurką ir ridikėlį - mėnuliukais :), svogūna - smulkiai. Visus ingredientus gerai sumaišykite ir valgykite su duona.

Skanaus ir būkite sveiki!

6 komentarai:

  1. Skaičiau neseniai Udo Pollmerio http://de.wikipedia.org/wiki/Udo_Pollmer. Jis teigia, kad vandens gėrimas, kai nenori gerti yra visai bereikalingas vargas :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. „Mitybos specialistai visiškai rimtai rekomenduoja gerti dar prieš pajuntant troškulį. Iš šio patarimo tiek pat naudos, kaip ir iš pasiūlymo eiti į tualetą, kol dar nesinori... Tai, kad kai kurie pagyvenę žmonės geria per mažai vandens (ir jų organizme jo trūksta), dar nėra pagrindas prigirdyti vandeniu visą žmoniją. Be to, reikia atkreipti dėmesį, kad pagyvenę žmonės dažnai nejaučia troškulio dėl to, kad vengia sūdyti maistą (patarimas vengti druskos gydant kokią nors ligą irgi yra beprasmis). O tai dažnai visiškai išbalansuoja mitybą."

    plačiau nepaaiškina, bet knyga tokia "mokslo populiarinimo" tipo. norėčiau kokią rimtesnę/išsamesnę jo paskaityti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Įdomu :) Matai, nesu specialistė, bet vanduo, manau, jei nieko gero, bet tikrai blogo nieko nedaro. O ką daro gerą, infomracijos daugiau :) Žinau, kad vanduo padeda medžiagų apykaitai, organizmo valymui ir t.t.
    Asmeniškai man tai labai daug norisi gerti :) Aš porą litrų tai tikrai per dieną išgeriu, o dažnai net daugiau. Man norisi :) Ypač kai šilta.

    AtsakytiPanaikinti
  4. jei norisi, tai matyt reiškia, kad reikia. aš su siaubu prisimenu paskutines nėštumo dienas, kai gulėjau ligoninėje ir du litrai buvo privalomi. o nesinorėjo visiškai :) man atrodo, kad patys specialistai nėra tikri dėl to vandens – greičiausiai vieniems jis padeda, kitiems gali ir pakenkti

    AtsakytiPanaikinti
  5. Jo, Evelina, mes tikrai kiekvienas labai individualus! Bet be vandens blogai :)))

    AtsakytiPanaikinti