Pilotas

S.Magda. Pilotas gan gilus ir įtraukiantis skaitinys, analizuojantis santykių bei vidines žmogaus problemas, požiūrį į save, savijautas. Jei leisit, artimas žmogus prieš tave gali tampti kreivu veidrodžiu, lemiančiu jūsų likimą.
Išryškinta gan aktuali visais laikais tema - properša tarp vaikų ir tėvų. Lūkesčių prasilenkimas.
Kūrinyje išryškintas atitrūkimas tarp provincijos ir miesto gyvenimo. Skirtingi žmonių gyvenimai. "Pilote" atskleidžiami dukters, miesto gydytojos ir tėvų, paprastų miestelio gyventojų santykiai, tarpusavio nesupratimas.
Santykis į daiktus. Miestietė moderni asmenybė, norinti gyventi moderniškai ir tiki, kad to reikia ir tėvams. Akcentuoja minimalizmą, stilių, tačiau mamai tai dvelkia šaltumu, nes ji mąsto, kad seni daiktai susilieja su žmogumi, kiekvienas daiktas turi istoriją ir yra brangus. Negalima paprastai imti ir jo atsikratyti, kaip teigia jų duktė.
Individualizmas ir bendruomeniškumas. Kaime žmonės tiesiog persipynę vienas su kitu, kai tuo tarpu, mieste, dėl didelio gyvenimo tempo, norisi vienumos. Užstrigo viena dukters gydytojos mintis: "Ir kokia akla toji meilė, kokia negailestinga! <...> Nejaugi kiekvienas, kas myli, myli va šitaip, pretenduodamas į kiekvieną tavo gyvenimo dieną ir kiekvieną akimirką!" Gera mintis pamąstymui, ar ne? Ar meilė pavergia ir kankina, ar atvirkščia, atsiduodant į gauni laisvės?

Ačiū, Adončik!!! Kaip mėgaujuosi vėl turėdama ką skaityti :))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą