Vėl studentė!!!

Nuo kovo 1 d. pradėjau lankyti vokiečių kalbos integracijos kursus. Kaip džiaugiuosi šia nauja permaina!!! Nors nėra lengva viską susiorganizuoti, bet esu labai laiminga šiuo iššūkiu. Ačiū Seriožai už palaikymą, padrąsinimą ir rūpestį. Kadangi kol kas gyvenam be mašinos, dukrytę reikia nuvesti kiekvieną rytą į darželį ir per pietus parvesti. Pasivaikščiojimas trunka apie 50 min. Ir kai žinai, kad tau reikia į darbą, nėra lengva atsipalaiduoti, kuo nesiskundžia vaikai :)
Kursas vyksta kiekvieną dieną po keturias valandas. Ir taip tęsis visus pusę metų!!! Tikiuosi, kad prašneksiu :)))

Mūsų grupėje devyniolika žmonių iš (Turkijos, Brazilijos, Kosovo, Ispanijos, Rusijos, Tailando, Vietnamo ir Lenkijos). Atmosfera klasėje tikrai ypatinga. Niekas nekalba vokiškai, bet sugeba pajuokauti taip, kad visi juoktųsi :) Kiekvienoj pamokoj skiriama šiek tiek laiko skirtingai kultūrai, kas man labai labai patinka. Buvimas tar skirtingų tautybių žmonių mane žavi ir įkvepia.
Dėstytojas kalba tik vokiškai, kas irgi labai "laužia" nuolat girdėti ir suprasti šią sudėtingą kalbą. Aiškina tikrai labai pedagogiškai. Yra pagarbus kiekvienam esančiajam. Įsivaizduokit, kad klasėje esantys turkai vos vos atpažįsta lotyniškas raides, o tailendietė ir vietnamietė visiškai neištaria, kai kurių vokiškų garsų. Žaviuosi šio žmogaus kantrumu ir tuo, kaip jis drąsina tuos žmones.

Šiuo metu kalu žodžius su artikeliais. Kaip žinia, vokiečių kalba turi kiekvienam daiktavardžiui vieną iš trijų galimų artikelių, kurį reikia tiesiog prisiminti. Nors dažnai patį žodį žinau, bet artikelio ne. Kai kurie žodžiai, priklausomai nuo artikelio, išreiškia vienaskaitą arba daugiskaitą.
Tik atvažiavusi, vyro buvau supažindinta su vok.skaičiais. Specifika tokia, kad jie sakosi atvirkščiai :) Pvz., 31 būtų vienasirtrysdešimt (taip ir rašosi viename žodyje). Jei bus pvz., skaičius 1199, tai rašysis vienastūkstantisšimtasdevyniirdevyniašdešimt. Kol aš persiorientavau :)
Ne vien skaičiai tokie ilgi, bet ir žodžių junginiai. Kelia susižavėjimą :) Pvz., čia ištraukiau iš interneto: Donaudampfschiffahrtsgesellschaftskapitän

Taigi, kiekvienas naujas etapas turi savo iššūkius ir džiaugsmus, tad aš džiaugiuosi vėl galėdama studijuoti, susipažinti ir gal pažinti naujus, skirtingų kultūrų žmones. Jau dabar jaučiuosi praturtėjusi!!!

4 komentarai:

  1. Sėkmės! Manau, bus puiki patirtis ir tikrai išmoksi kalbą. Ji nėra lengva, bet man labai graži :) Vokiečių mokiausi tik metus, bet tuos fantastiškus skaičius iki šiol atsimenu ir truputį galėčiau paskaičiuoti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Saule, ačiū! Tikrai bus puiku, kai išmoksiu, ko aš ir tikiuosi :)

      Panaikinti
  2. Sėkmės moksluose. Ir linkiu neperdegti, o užsispyrusiai siekti savo tikslo. Aš gal penkis kartus mečiau savo mokslus(norvegų k.), visgi nelengva naują kalbą išmokti.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Liepa, tikrai nelenva, bet lengviau, kai gyveni toje aplinkoje. Nėra kur dėtis :)

      Panaikinti