Vakarienė pavasariui

Visi žinom, kad pavasarį organizmui reikia ypatingai daug vitaminų, tad šis receptas vitaminų šaltinis!

Reikės:
paprikos,
cukinijos,
svogūno,
česnako,
pomidoro,
šiek tiek alyvuogių aliejaus,
moceralos sūrio,
krapų, ar kitokių šviežių žolelių,
druskytės ir pipiriukų.

Cukiniją nulupkite ir supjaustykite plonais griežynėliais, papriką ilgomis juostelėmis, svogūną griežinėliais, česnaką smulkiai, pomidorą kubeliais.
Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek alyvuogių aliejumi. Dėkite cukinijas su paprika ir šiek tiek apkepkite. Po to į bendrą keptuvės turinį prigalauskite svogūną bei česnaką. Apkepkite ir įdėkite pomidorą. Šiek tiek vėl pakepkite. Pagardinkite druska ir pipirais.
Prieš pat pabaigą pabarstykite šviežiais žalumynais ir uždėkite mocarelos gabaliukus.

Taigi, iš paprikos jūs gausite angliavandenių, mineralinių medžiagų, ypač kalio, C, B grupės, E vitaminų. Saldžiosios paprikos vitamino C turi daugiau negu bet kuri kita daržovė. Beje mūsų dukra papriką valgo, kaip obuolį :)
Nuotr. iš www.SOS03.lt
cukinijos - vitamino A, reikalingo regėjimui ir gerai odos būklei palaikyti. B grupės vitaminų, kurie svarbūs augimui, vaisingumui, nervų sistemai, atminčiai, protiniam darbui. Cukina efektyviai iš organizmo šalina toksinus ir gerina medžiagų apykaitą. Taip pat joje gausu fosforo, vario, cinko, magnio, kalio, folio rūgšties, vitaminų K, C, E, kalcio. Cukinija vertinga lieknėjimui, kadangi 100g šių daržovių sudaro tik 16 kalorijų. Patiekalai su cukinija mažina pilvo pūtimą (iš 15min.).
Apie svogūną ir česnaką net neberašysiu :) Bent jau mano virtuvėje jis keliauja beveik į kiekvieną patiekalą!
Apie pomidorus radau labai įdomių dalykų TRENERIS.NET.
O mocereloje yra daug daug kalcio, fosforo, kalio bei natrio. Beje, būtent šis sūris rekomenduojamas dietos besilaikantiems.

Būkite sveiki ir laimingi :)

2 komentarai: