Vizitas pas vokiečių gydytoją

Nuotr. iš čia
Kadangi mūsų mažoji ruošiasi į darželį, čia irgi prieš tai ptivaloma nueiti pas gydytoją. Mus palydėjo mūsų namo šeimininkė (ji mūsų angelas!). Rosa kalba tik vokiškai, bet aš jau ją suprantu geriau, nei pradžioj, tik atvykus į Vokietiją.

Mus pasitiko malonios moterys baltais chalatais. Kadangi Dasha beveik nesirgusi, neturėdama jokios neigiamos nuostatos, drąsiai klausia: "Kur yra daktaras?", "Mama, ką ten tetos daro?"... Padavėm draudimo kortelę, kurią turi kiekvienas dirbantis asmuo, tik skiriasi draudimo klasės. Šią kortelę įkiša į kažkokį aparatą ir mato visus duomenis.

Ponas daktaras jau brandaus amžiaus, bet toks šiltas ir malonus, kad Daša visiškai lengvai jam pasiduoda: klauso širdelę, žiūri akytes, ausytes, spaudo pilvuką, lanksto kojytes, svoris, ūgis... Išvada: tobula!!! Beje, išrašė D vitamino tabletėmis nemokamai :)

Paprašyta, išvardinau visus buvusius skiepus Lietuvoj. Nepagalvojau pasiimti skiepų paso, o reikėjo. Tad dar Daša gavo skiepą nuo raudoniukės. Taip vaikas apsiverkė :( Kaip paguodą gavo čiulpinuką ir pliušinį liūtuką. Iš tos nuostabos užmiršo skriaudą! Labai malonu patirti žmogiškumą ir, aišku, norėsis ten grįžti!!!

Į rankas gavome asmens medicinos kortelę, su kuria gali eiti kur tik nori, svarbu ją turėti su savimi. Tai irgi visai skirtinga nuo mūsų Lietuvoje sistemos. 
Kaip suprantu, čia nėra tokios, kaip polikninikos. Kiekvienas daktaras dirba savo išnuomotoje patalpoje ar net namuose. Gal didesniuose miestuose yra bendri namai, kaip pas mus polikninika, kur rasi visus reikiamus specialistus. Bet kiekvienas iš jų pinigus gauna nuo apsilankymų asmeniškai pas juos. Tad tikriausiai, dėl to jie tokie malonūs malonūs :)

Maloni patirtis!!!

2 komentarai: