Abu su Serioža padarėm išvadą, kad tai patys skaniausi šašlykai gaminti orkaitėje. Beje, sukurti mano vyro, remiantis keliais šaltiniais :) Juos gaminomės per Naujuosius ir dabar, kai sesuo ruošiasi rytoj išvykti. Šventė, tikra šventė!!!
Apie 1.30 kg sprandinės (keturiems asmenims);
3 dideli svogūnai;
1,5 litro 3,5 % riebumo kefyro;
apie 3 šaukštus druskytės ir 1 šaukštą stambaus malimo pipirų;
medinių pagaliukų;
folijos.
Sprandinę supjaustykite šašlykiškai :), t.y. stambesniais gabalais, svogūną - žiedais.
Į didelį indą sluoksniuokite mėsą su svogūnais.
Užpilkite kefyrą, kad viską padengtų.
Marinuokite apie parą.
Prieš kepant, maždaug prieš 30 min. įdėkite druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsn., programą kepimu iš viršaus.
Par šį laiką užmaukite šašlykus ant medinių pagaliukų ir dėkite ant grotelių, po kurių apačioje skarda paklota folija.
Kepkite apie valandą vidurinėje lentynėlėje. Vidury proceso apverskite ir ant viršaus sudėkite svogūnus.
Iškeptus šašlykus dėkite į puodą ir palaikykite apie 10 min. Tai suteiks mėsytei minkštumo.
Marinuoti svogūnai
Vienas didelis svogūnas supjaustytas griežinėliais;
šauštelis alyvuogių aliejaus;
vienos citrinos sulčių.
Pamarinuokite kelias valandas ir skanaus!
Tobulai tiko prie šio patiekalo!
Kai norisi šašlyko, bet nėra šašlikinės, tobulas receptas :)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Puikus šašlykas orkaitėje, kai nėra kitos galimybės išsikepti. O su marinuotais svogūnais dar neteko ragauti. Ačiū už receptą.
AtsakytiPanaikintiO jeigu nėra orkaitės? Galima kepti ir ant keptuvės.:) Paskui, šiek bulvyčių skustų pridedi ir gaunasi puikus (pagerintas), studentiškas maistas.
Panaikinti