Šituos blynus labai dažnai valgydavom Vilniuje su mūsų mylimais kaimynais. Oi, kaip mes jų pasiilgom!!!
Kadangi dabar dažnai pasikviečiam Seriožos draugą (jo kolegą irgi iš LT) į namus papietauti, kuris nevalgo mėsos, tai šis receptas vienas iš tinkamiausių ne mėsaėdžiams :)
Taigi, lietinių tešla įprasta:
suplakami du kiaušiniai, po truputį pilami miltai ir gerai maišoma, įdėkite šiek tiek druskos ir cukraus. Pilkite po turupį pieno ir vandens. Nuolat maišykit, kol tešla taps vienalytė ir grietinės konsistencijos. Prieš kepant, tešlą patartina palaikyti šaldytuve.
Įdarui:
dėkite tarkuoto sūrio ir smulkintų žolelių (galima tik petražolių), suvyniokite į rulonus.
Pabaigai išplakite kiaušinius ir pasiruoškite džiuvėsėlių. Kadangi čia neradau džiuvėsėlių pirkti, naudojau kokurūsų miltus. Pavoliokite lietinį į kiaušinį ir į džiuvėsius, kepkite ir skanaus!
Lietiniai su sūriu ir žolelėm
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Dalia, čia džiūvėsėliai vadinasi Paniermehl. Ieškok prie manų kruopų, miltų ir pan.
AtsakytiPanaikintiOI, kaip faina :) Būtinai ieškosiu. Ačiū už infomraciją!
AtsakytiPanaikinti