Kad ir kaip bebūtų keista, niekada iki šiol savo virtuvėje neturėjau acto. Jei reikėdavo kam nors rūgštumo, spausdavau cintriną. Čia, Vokietijoje acto rūšių labai labai daug. Tikriausiai, Lietuvoje irgi, tik man niekad nebuvo tai aktualu :) Naudoja skoniams gardidnti, dažnai įvairioms salotoms.
O ko gi man tas actas reikalingas? Bevirdama vandenį elekriniu arbatiniu, po kelių savaičių arbatą gėrėme su kalkėmis :) Tad profilaktiškai, šeimininkės patariama, kas dvi savaites į arbatinuką įpylu acto, šiek tiek vandens ir užvirinu. Palaikau. Po to praskalauju, vėl įpilu vandens (jau be acto), užvirinu ir viskas - arbatinukas kaip naujas! Man tai buvo atradimas :)
Actas
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą