Žuvies ir bulvių užkepėlė

Dar draugaujant, Sergėjus man gamino šį patiekalą. Iš jo išmokau :) Visada pagalvoju, kad jo gamintas buvo labai skanus!

0,5 kg bulvių
700 g menkių filė
1 didelis svogūnas
100 g sūrio (mums patinka "Dvaro")
3 šaukštai majonezo
druskos, pipirų, žuvies prieskonių

Bulvės supjaustomos grežynėliais ir apverdamos sūdytame vandenyje (5 min.). Sudedamos į išteptą aliejumi indą. Pabarstoma pipirais.
Ant viršaus dedama žuvies filė, iš abiejų pusių apibarstoma žuvų prieskoniais.
Svogūnas supjaustomas grežynėliais ir sudedamas ant žuvies.
Viršus plonu sluoksniu ištepamas majonezu.
Sutarkuojamas sūris ir ant viršaus užbarstomas.

Dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 40-50 min.

9 komentarai:

  1. Ir šitas patiekalas labai skanus. Nors vietoje svogūnų dėjau patroškintų keptuvėje morkų, o grietinę pamiršau, gavosi gerai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Super receptas!!! ir labai paprata!!
    Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai skaniai isejo!!! As taip pat vietoj svogunu dejau morkas. As sutarkavau burokine tarka bulves ir morkas, atskirai sumaisiau su aliejumi, druska ir pipirais! Ir sudejau kaip buvo parasyta recepte!

    AtsakytiPanaikinti
  4. dabar gaminu ir man kilo klausimas ar ta zuvies file pries tai reikia apkepti?:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Apkepti tikrai nereikia!
    Skanaus!

    AtsakytiPanaikinti
  6. bandysiu gaminti ar reikia zuvi supjaustyti gabaleliais?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sėkmės gamyboje :) Žuvį, savo patogumui, galite ir supjaustyti. Aš nepjaustau. Tiesiog uždedu filė gabalus tolygiai ir viskas. Skanaus!

    AtsakytiPanaikinti