Obuolių pyragas

Nesunkiai pagaminamas obuolių pyragas

100 g sviesto arba margarino
135 g cukraus
1 kiaušinis
180 g kvietinių miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių

Įdarui
2 dideli obuoliai
45 g cukraus
50 ml vandens

Papuošimui
1 šaukštelis malto cinamono


1. Įkaitinkite orkaitę iki 175°.

2. Nulupkite obuolius, išimkite sėklas ir supjaustykite juos skiltelėmis. Apvirkite juos vandenyje su sirupu (vanduo ir cukrus), kol šiek tiek suminkštės.

3. Išmaišykite riebalus ir cukrų. Įmuškite kiaušinį.

4. Sumaišykite miltus, ir kepimo miltelius, suminkykite tešlą.

5. Išspauskite ¾ tešlos į kepimo formą. Ant viršaus sudėkite obuolio skilteles. Iškočiokite likusią tešlą ir sudėkite ant obuolių.

6. Kepkite pyragą viduryje orkaitės maždaug 30-45 min. Cukraus pudrą sumaišykite su cinamonu ir užbarstykite ant pyrago.
Labai skanu su ledais!

Originalų receptą galite rasti čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą