Iššūkiai

Neseniai diskutavom su Sergėjum tema apie malonę ir iššūkius. Atrodo, kad kuo daugiau turi malonės, tuo daugiau gauni ir iššūkių :) Bent aš taip jaučiuosi savo gyvenime. Kartais pamąstau, kad tai, ką tenka išgyventi šiandien, anksčiau nebūčiau pajėgusi. Manau, kad tame tikrai yra tiesos.

Einame tam tikru keliu į tobulėjimą, arba atvirkščiai - regresuojame. Norint iš gyvenimo daugiau, neišvengiamai bus įvairiausių iššūkių.

"Iš kiekvieno, kuriam daug duota, bus daug pareikalauta, ir kam daug patikėta, iš to bus daug ir išieškota“. Luko 12, 48

6 komentarai:

  1. Dalyte, gaunam mes kritikos, bet ne visuomet konstruktyvios. Destruktyvi stengiasi mus įžeisti, palaužti, o konstruktyvi skatina pamąstyti, ką galima padaryti geriau. Taigi, noriu tau pasiūlyti konstruktyvios. ;-)

    Skaitau tavo tinklaraštį jau kuris laikas (turbūt tai jau pastebėjai), ir kartais pasiilgstu ne abstrakčių pamąstymų, o tikrų istorijų. Šiandien važiuodami į Vilnių su Jūrate klausėmės romano (garso knyga - audiobook). Istorija tiek užkabino, kad turėjau kelis kart sustabdyt ir su Jūrate pasišnekėt. Istorija moko savaime, o abstrakčios istorijos verčia analizuoti, psichologizuoti. Jos dažnai analizuojamą procesą izoliuoja nuo tikro gyvenimo. Istorijos tą tuštumą užpildo (matai, aš nepapasakojau tau klausytos istorijos, ir sunkiau įsivaizduoti, apie ką kalbu-rašau).

    Taigi, mintis pamąstymui… :-)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Suprantu apie ką Tu; kad istorijos keičia gyvenimus. Labai fainas Tavo komentaras ir visiškai teisingas! Bet yra dalykai, kurių negali papasakot viešai, todėl ir nepasakoju. Būtų nesąžininga kitų žmonių atžvilgiu. Kai susitiksim, galėsiu papasakot ;) Arba, gal kažkada, po daug daug laiko aprašysiu :)
    Šiuo atveju dienoraštis daugiau atlieka reabilitacijos funkciją man pačiai :) Lyg ir išlieju jausmus, kurie susikaupę. Tad, jei sunku Tau, neskaityk visko :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ne, man nesunku. :-) Čia šik šiaip – pamąstymai. Šitas komentaras nesusijęs su šitu tavo įrašu, bent jau tiesiogiai.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aha, o ką tada konkrečiai turėjai omeny? Koks šio komentaro pagrindas?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na, rašiau nebūtinai apie šį įrašą. Skaitydamas tinklaraščius-dienoraščius kartais pasigendu tiesiog pasakojimo. Dažnai būna analizės (kaltas ir aš), bet pačios istorijos neišgirsti. Tai, sakau, pasidalinsiu, kad būtų įdomiau ateity ir tavo tinklaraštį skaityti. :-)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai daug apie tai diskutavom su Sergėjum. Sakė, kad sutinka su Tavo komentaru :) Ir aš sutinku! Ačiū, kad daliniesi!

    AtsakytiPanaikinti