Mėsos apkepas

Adonė iškepė tokį paprastą skanumyną. Čia tinka mėsėdžiams ;)

1 kiaušinio;
700 g. maltos mėsos (jautienos arba kalakutienos);
0.5 puodelio avižinių dribsnių;
1 svogūnas;
2 skiltelės česnako;
druskos, pipirų, prieskonių;
truputį aliejaus.

Įkaitinama orkaitė.
Išplakamas kiaušinis, dedama mėsytė, avižiniai dribsniai, smulkiai supjaustytas svogūnas, išspaustas česnakas, druska, pipirai, prieskoniai. Viskas gerai išmaišoma.
Indas ištepamas aliejumi (reikia visiškai nedaug!), tiesiog tam, kad neliptų mėsa.

Dedama į orkaitę ir kepama 40-50 min.

Tinka bet koks garnyras bei daržovių salotos.

2 komentarai:

  1. Dalyčiuk, dar pusę puodelio pomidorų sulčių pamiršai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Čia Tu, Adončikai :)? Jo, pamiršau :), bet buvo ir be jo labai skanu!

    AtsakytiPanaikinti